Praznična zasedenost napoveduje še eno uspešno poletno sezono v Kamniku

Pomladno sonce, ki je prebudilo naravo, tradicionalno napoveduje uspešno turistično sezono tudi v Kamniku. Še posebej se dobra statistika obeta letos, ko je moč velikonočne in prvomajske praznike združiti v daljše počitnice. Aprila se namreč že tradicionalno poveča tako število prihodov kot nočitev, podatki pa kažejo na nadpovprečno zanimanje domačih gostov, čeprav še vedno prevladujejo tujci. Med slednjimi predvsem Italijani in Hrvati. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik pa z različnimi aktivnostmi k obisku privabljajo tudi domače goste. Napovedi največjih turističnih ponudnikov že sedaj kažejo na dobro zasedenost v času praznikov in tako napovedujejo še eno uspešno poletno sezono.

Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik so povedali, da so Terme Snovik v času velikonočnih praznikov 70 odstotno zasedene, v času prvomajskih praznikov pa že beležijo 60 odstotno zasedenost, a rezervacije pričakujejo tudi v zadnjem hipu. V Slovenia Eco Resort, ki ponuja glamping storitve, pa za prvomajske počitnice napovedujejo celo polno zasedenost. V Kamniku je sicer te dni z nekoliko truda moč najti še kakšno prosto nastanitev na Veliki planini, kjer lahko noč preživite v eni izmed tamkajšnjih znamenitih koč. Visoko zasedenost, okoli 60 odstotkov, pričakujejo tudi v hostlu Pod skalo. Vse namestitve v Kamniku so sicer na voljo na tej spletni strani: http://www.visitkamnik.com/sl/namestitve.

Poleg teh, ki bodo bivali pri ponudnikih namestitev v Kamniku, na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik pričakujejo tudi številne enodnevne obiskovalce: “Skozi prvomajske praznike se poveča obisk osrednje TIC točke, kjer je največ povpraševanja po Veliki planini, ki je spomladi obarvana vijolično in zato posebej privlačna. Visok obisk pričakujejo tudi v Arboretumu Volčji Potok, kjer poteka tradicionalna razstava tulipanov. Letos bo v parku poleg 350 vrst tulipanov zacvetelo še pol milijona narcis, 200.000 dvoletnic in 50 sort magnolij. Vse to kaže, da se Kamnik kot aktivna turistična destinacija prebuja še pred pričetkom poletne sezone.”

Miha Ulčar; Foto: Peter Podobnik/Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi