Obiščimo lepote občine Domžal

Velikokrat se radi pohvalimo, da smo bili v tujini in videli kakšno od svetovnih znamenitosti. Seveda smo bili zelo ponosni na tak podvig. Ponavadi takoj  tudi že delamo načrte, katera znamenita destinacija bo naslednja na vrsti. Pa vendarle ne smemo pozabiti, da Slovenija poleg znanih znamenitosti, o katerih vedno govorimo in katere smo po možnosti tudi že obiskali, ponuja izredno veliko lepot, katere se je vredno ogledati. Tudi občina Domžale je med njimi.

Občina Domžale, ki sicer ne slovi kot turistična občina, vendarle ponuja veliko lepot, ki so nehote skrite očem, pa vendarle so, samo poiskati jih je potrebno. Poudariti je tudi potrebno, da zgodovinski viri in ostanki pričajo, da je bilo na območju občine Domžale, živahno tudi v preteklosti.

Omeniti je potrebno tudi naravne lepote, ki nas obdajajo, pa jih nehote prezremo ali pa nam niso dovolj zanimive, da bi jih obiskali. Marsikaj nam je očem skritega. Samo videti je potrebno. Odpreti oči in slediti lepotam.

Ko boste začeli spoznavati občino Domžale, boste takoj ugotovili, da marsikaj niste vedeli in tudi ne videli. Naj vam ta kotiček »Kam na izlet« omogoči, da boste spoznali še marsikaj neodkritega.


 

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi