Predlog za izlet: Ali je slovensko morje še slano, kulinarični podvig, koncert in promenada

Čeravno letošnja bera praznikov, ki padejo na sicer delovne dni, ni ravno velika, nam ta vsaj prvomajska praznična dneva prinašata podaljšani vikend. Drugi maj se – tako pravi koledarska metrika – izide ravno prav, da nam podaljša vedno prekratek vikend.

Če se odpravljate na krajše potovanje k našim južnim sosedom, lahko pa si naš nasvet vzamete tudi kot dobro izhodišče za obisk italijanskih lepot, se lahko v petek ustavite v slovenski Istri.

Kot vselej vam tudi tokrat ostajajo zvesti slovenski kulinarični ponudniki. Za tiste nekoliko bolj izbirčne, ki nameravate na široko odpreti denarnico, ampak tudi poseči po izvrstnih presežkih kulinarike, se vam na roki ponujata Hiša Franko, kjer kuhalnico spretno vrti slovenska kuharska virtuozinja Ana Roš, vsekakor pa se vam bo v spomin vtisnil tudi Dvorec Zemono, katerega šef kuhinje je vsem dobro znani Tomaž Kavčič.

Nekoliko preprostejša, morda tudi praznikom primerno obarvana kulinarika se vsekakor skriva tudi v slovenskih obmorskih mestih. Tako vas piranski rt gotovo ne bo razočaral z bolj in manj butičnimi kotički, kamor lahko zaidete na konkretno kosilo ali pa tudi zgolj na posladek; mladi boste verjetno več užitkov v koktajlih in drobnih prigrizkih našli v Portorožu, kamor pa se zvečer lahko tudi odpravite iskat srečo – v tamkajšnjo razmeroma znano igralnico.

Ko prispete do obale, pa vendarle okusite, ali je slovensko morje še slano – toplo gotovo ne bo, saj v teh dneh le redko preseže 14 stopinj Celzija.

Za tiste, ki še niste porabili 100-evrskega bona 21, pa tudi za vse kulturne molje in ljubitelje dobre slovenske glasbe, se vam kar na dlani ponuja večerni koncert v znanem portoroškem prizorišču kulture in blišča – Avditorij Portorož namreč ob 20.00 organizira koncert Pozdrav pomladi, kjer bo kraljevala pop-rock skupina Tabu.

Ko se večer prelije v noč, ste vabljeni še na sprehod po famozni in pompozni koprski promenadi. Dovolite si posladek – kepica ali dve sladoleda bosta kot nalašč za potešitev »upada cukra« –, potem pa zviznite bodisi v katerega izmed hotelov na Obali ali pa nadaljujte svojo pot k našim sosedom.

Prijeten konec tedna vam želim in veselo praznovanje dela.

Rok Učakar Grašič

 

Komentarji uporabnikov
Tagi