Krškočara – najbolj čarovniška šola v naravi

V Krškem bo zaživela nova gozdna dogodivščina za vso družino, ki je že sedma pot na Pravljično-doživljajski transverzali po Sloveniji – tokrat na temo čaranja in čarodejev!

Bliža se noč čarovnic … V Krškem, kjer so nekoč živeli veliki učenjaki, v soboto, 30. oktobra, Občina Krško v sodelovanju z Zavodom Škrateljc odpira novo pravljično-doživljajsko pot: KRŠKOČARA – najbolj čarovniško šolo v naravi. Vljudno vabijo v atrij Mestnega muzeja Krško ob 11. uri, kjer se bo pravljično-doživljajska pot začela in kjer bo potekal bogat otvoritveni program, kajpada začinjen s takimi in drugačnim čarovnijami.

Krškočara je nov produkt družinskega turizma, ki bo družine popeljal na doživljajsko spoznavanje čarovništva, pa tudi znamenitih osebnosti Krškega in njegovih naravnih posebnosti. Gre za pravljično doživljajsko pot, ki se prične v atriju Mestnega muzeja Krško, kjer otroci dobijo Čarobukvico, knjižico za strukturiran obisk doživetja. Na trasi, ki je dolga nekaj več kot 4 kilometre, je umeščenih 9 doživljajskih točk, od katerih vsaka predstavlja en čarovniški razred. Da bodo doživetja res atraktivna in intenzivna, poskrbi kar 22 različnih lesenih elementov, naselje petih čarovniških hišic, 5 spretnostnih elementov ter pravo robinzonsko otroško igrišče, 11 unikatnih klopi, 6 kamnitih skulptur in še in še … Otroci tako v Krškočari spoznavajo čarovniške spretnosti in na koncu prejmejo Spričarovalo za uspešno opravljeno čarovniško šolo.

Kot pravijo v zavodu Škrateljc, bo na otvoritvenem dogodku KRŠKOČARE v soboto, 30. oktobra, ob 11. uri v atriju Mestnega muzeja Krško zazvenela glasbena pravljica v izvedbi pripovedovalke Nine Peče Grilc in glasbenikov Ane Kravanja ter Sama Kutina po slikanici Čarovniška šola Krškočara avtorja Uroš Grilca. Ilustrator Jure Engelsberger bo obiskovalcem v novo slikanico narisal nekaj čarovniško čudovitega. »Sledi bogat animacijski program na sami poti in prava gozdno-čarovniška pustolovščina, saj nas bodo interpretativni vodniki popeljali v KRŠKOČARO. Tam nas čaka čarozelna čajanka s čarovnico Ofelijo in Floro Karniolsko in trening čaroleta na čarometli s čarovnico Kirado. Spoznali bomo svojo čaromo, se naučili čaropisa, pripravljali čarobne zvarke in še marsikaj nenavadnega. Bodite prvi, ki boste za svoje novo čaroznanje prejeli Spričarovalo. Potrebujete lahko pohodno obutev, nabrušene čute in ščepec domišljije, za vse ostalo poskrbijo iteljice in učitelji Krškočare«, še dodajajo v zavodu Škrateljc.

Krškočara bo odprta vse dni v letu, nujni čarovniški potrebščini – ČAROBUKVICO in ČAROPALICO pa obiskovalci dobijo v novem bistroju pri Mestnem muzeju Krško.

KRŠKOČARA je že sedma pot na Pravljično-doživljajski transverzali po Sloveniji, ki jo ustvarja zavod Škrateljc. Cilj Krškočare je, da z izvirno turistično zgodbo v Krško privabi družine iz vse Slovenije in doseže najmanj 4000 obiskovalcev letno. Projekt je sofinancirala Občina Krško, v njem pa so sodelovali številni lokalni in drugi partnerji.

Vabljeni v druščino čarodejk in čarodejev, vabljeni v Krškočaro!

Jelena Ličanin; Foto: Zavode Škrateljc

*********************************************

Več informacij: www.visitkrsko.com in www.facebook.com/skrateljc

Zavod Škrateljc, info@skrateljc.org, 051 398 843, www.skrateljc.org

 

Komentarji uporabnikov
Tagi