Kam na družinski izlet v hribe v okolici Domžal?

Ste se spraševali, kam lahko greste na družinski izlet in da bo pot primerna tudi za manjše otroke? V naši okolici je kar nekaj možnosti, poglejmo si katere.

Dobeno pri Trzinu ponuja nezahtevno pot skozi gozdove, kjer lahko uživate v svežem zraku in ptičjem petju. Na vrhu vas pričakuje koča s toplimi napitki in domačimi jedmi.

Murovica v bližini Moravč nudi razmeroma lahkoten vzpon skozi slikovite gozdove in travnike, z vrha pa se odpira čudovit razgled na okolico.

Sv. Miklavž nad Moravčami je primeren za družinske izlete. Pot vodi mimo lepe cerkve Sv. Miklavža. Z vrha je lep razgled proti bližnji Limbarski gori, levo od nje pa v daljavi opazimo Kamniške in Savinjske Alpe.

Špilk pri Lukovici je nezahteven hrib s prijetno gozdnato potjo in manjšo planinsko kočo na vrhu, kjer se lahko okrepčate in uživate v razgledu.

Foto: mojaobcina.si

Mengeška koča nad Mengšem je dostopna po lahki poti, idealni za družine z otroki. Na vrhu vas čaka koča z razgledom na Kamniško-Savinjske Alpe.

Mali vrh nad Kamnikom nudi nezahteven pohod skozi gozdove in pašnike, z vrha pa se odpira čudovit pogled na Kamnik in okoliške hribe. Idealno za piknik v naravi.

Vsaka izmed teh poti ponuja priložnost za sprostitev in uživanje v naravi, ne glede na vašo kondicijo. Pripravite pohodniške čevlje in se podajte v naravo!

Avtor: Ines Pušnik

 

Tagi