Doživite nepozaben oddih v Počitniški hiši Ostrnica Loški Potok, kjer se mestni svet zares konča

Kljub svoji majhnosti ima Slovenija poleg znanih turističnih destinacij nešteto čudovitih naravnih lepot, katere je treba odkriti in obiskati. Vsak košček naše države nam poleg naravnih danosti ponuja tudi priložnosti za aktiven in nepozaben oddih. In še nekaj je pomembno. Kamorkoli se odpravimo, nobena destinacija ni daleč. Vse imamo dobesedno pred svojimi očmi. Samo odpreti jih je treba.

Za Loški Potok, ki se nahaja na Notranjskem, ste že zagotovo slišali, niste pa vedeli, da je med najredkeje naseljenimi območji v Sloveniji. Od leta 2020 lahko v Počitniški hiši Ostrnica, ki se nahaja v vasi Podpreska, preživite prijeten in aktiven oddih. Počitniška hiša Ostrnica je bila včasih šola, ki pa je zaradi pomanjkanja podeželskih otrok prenehala obratovati. Novi lastniki so sledili viziji in šolo preuredili v večnamensko počitniško hišo. Z gosti, ki tam preživljajo svoj dopust, pa se je tja ponovno vrnil otroški smeh.

Kaj je Ostrnica?

Ostrnice so kmečki pripomoček iz okleščenih vrhov smrek, namenjen sušenju sena in drugih kmetijskih pridelkov. Še posebej številne so bile nekdaj v času košnje, ko so, ponosno odete s senom, prekrivale skorajda celotno dolino.

Počitniška hiša Ostrnica Loški Potok se nahaja na koncu vasi Podpreska, obkroža pa jo velik travnik, na katerem stoji nogometno igrišče. V neposredni bližini se nahaja telovadnica, katero je v primeru slabega vremena možno najeti za praznovanja. V njej lahko igrate košarko, mini nogomet, namizni tenis … Poleg hiše se nahaja tudi balinišče, katerega lahko uporabljate brezplačno. Pred hišo je vrt s toboganom, vrtiljakom ter gugaglnico, na vrtu pa sta vam na voljo tudi kamin in kurišče.

Hiša ima kapaciteto 40 ležišč, ki so razporejena v štirih velikih sobah. Ima 4 tuše in 4 WC-je, veliko kuhinjo in jedilnico, TV in WI-FI povezavo ter veliko parkirišče. Ponujajo tudi zajtrk in večerjo (opcijsko).

Počitniška hiša Ostrnica je primerna za:

  • Pohodnike, kolesarje ali motoriste, da prespijo na svoji poti;
  • Šolske in predšolske skupine;
  • Različne tabore, delavnice, teambuildinge;
  • Razne obletnice ali zabave (v primeru slabega vremena lahko zabavo organizirate v telovadnici);
  • Športne klube (primerno za priprave, saj kraj leži na nadmorski višini 770m);
  • Dogodke kar tako.

To pa še ni vse. V okolici se nahaja kar nekaj znamenitosti, ki so oddaljene od pol ure do ure vožnje. Lahko obiščete Grad Snežnik, Križno Jamo, Cerkniško jezero, Bloško jezero, Slivnico, Snežnik … Po dogovoru lahko organizirajo tudi avtobusni prevoz.

Prepričani smo, da bo vaš dopust, ki ga boste preživeli v Počitniški hiši Ostrnica, nepozaben!

Več o počitniški hiši Ostrnica Loški Potok si lahko preberete na njihovi spletni strani, spremljate pa jih lahko tudi preko Facebook strani. in Instagram profila.

Pri njih lahko koristite tudi turistične bone. Rezervacije sprejemajo na telefonski številki 041 779 640 ali preko e-pošte info@aerosleep.si.

********************************************************************

Blaž Zalar
Podpreska 3, 1319 Draga
www.apartmajiloskipotok.si
info@aerosleep.si
041 779 640

Tagi