Domžalska čebelarska pot podaljšana do Krtine

Služba za turizem Občine Domžale je v sodelovanju s Čebelarskim društvom Krtina – Dob postavila dodatne table in tako podaljšala Domžalsko čebelarsko pot za 2,8 kilometra. Pot se sedaj iz Parka Močilnik v Dobu nadaljuje vse do Podružnične osnovne šole v Krtini.

Čebelarstvo v naših krajih ima dolgo tradicijo. Ker se zavedajo pomena čebel za življenje človeka, so Občina Domžale, Čebelarsko društvo Krtina – Dob in Čebelarsko društvo Domžale v letu 2018 zasnovali, ob svetovnem dnevu čebel pa tudi slavnostno odprli novo poučno pot, ki povezuje čebelnjaka obeh društev: Apiterapevtski učni čebelnjak pri Centralni čistilni napravi Domžale – Kamnik in učni čebelnjak v parku pod Močilnikom v Dobu. Minule dni so postavili še nekaj dodatnih tabel in s tem prvotno skoraj 5 kilometrov dolgo Domžalsko čebelarsko pot podaljšali še za 2,8 kilometra, ki se po novem iz Parka Močilnik v Dobu nadaljuje vse do Podružnične osnovne šole v Krtini.

Pot Domžalski čebelarski poti poteka po prijetni kolesarski in pešpoti, delno ob Kamniški Bistrici – zeleni osi regije, delno pa ob Rači, levem pritoku Kamniške Bistrice. Obiskovalci vseh starosti boste na učni poti na nevsiljiv način ob gibanju in druženju na svežem zraku odkrivali čebelarjenje in njegovo zgodovino, življenje čebel in njihov pomen za zdravje človeka in ohranjanje biotske pestrosti, opazovali naravni habitat več živalskih in rastlinskih vrst ali pa celo opazovali čebelarje pri njihovem delu.

Na domžalsko čebelarsko pot lahko vstopite na katerikoli od sedmih informativnih točk: pri Podružnični osnovni šoli v Krtini, učnem čebelnjaku v parku pod Močilnikom, ob reki Rači, pri plezalni steni Knezove skale, pri brvi pod Šumberkom, pri piknik prostoru Pri vagonu ali pri apiterapevtskem čebelnjaku pri Centralni čistilni napravi Domžale – Kamnik.

Vabljeni na sprehod!

Več o Domžalski čebelarski poti si lahko preberete na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: Visit Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi