Kuh´na v Mengšu

Sobotni praznik okusov in melodij

Zadnjo soboto v maju, 25. maja 2024,  je znova klokotalo in slastno dišalo na ploščadi pred gasilskim domom Mengeš. 

Pred sedmimi leti je prvič zazvenelo in zadišalo iz lonca mengeške kulinarične zgodbe. Tudi letos so se obiskovalci zbrali, da skupaj okusijo najboljše, kar ponuja njihova kulinarična tradicija. Ob podpori Občine Mengeš je dogodek pripravilo Turistično društvo Mengeš v sodelovanju s Tomo prireditvami in Kulturnim društvom Mihaelov sejem.   

Na tržnem prostoru so se ponudniki prehranskih dobrot zanesljivo potrudili in vsem ponudili pester izbor jedi. Iz njihovih loncev in ponvic je omamno dišalo po okusnih dobrotah, ki so zadovoljile še tako zahtevne brbončice. Med jedmi so obiskovalci lahko uživali ob bogati glasbeni prilogi, za katero so skrbeli domači izvajalci na harmonike in kitare ter orgličarjem Marjanom Urbanijo. 

Ponudba je obsegala raznolike jedi, kot so: burgerji, tajska hrana, jedi s tartufi, ocvrti piščanec, kalamari, pečena rebra, razni vaflji, fingersi, flancati, sladkorna pena, pokovka, razni zavitki ter sladoled. V Mengšu je zvesta spremljevalka skrbno pripravljenih jedi tudi glasba. Letos so za glasbeno vzdušje poskrbeli domači izvajalci, ki so poskrbeli za sproščeno vzdušje in zabavo.

Prišlo je veliko obiskovalcev, med njimi tudi župan Občine Mengeš Bogo Ropotar ter se prepustili kulinaričnim in glasbenim užitkom. Župan je ob tej priliki povedal nekaj pozdravnih besed, zatem pa so se prepustili omamnim vonjem in okusom jedi.   

Ta tradicionalni dogodek, ki združuje občane in druge obiskovalce ob prijetnem klepetu in raziskovanju različnih jedi z različnih koncev sveta  vabi, da se v dobri družbi prepustite prijetnim vonjem ter okusom, ki bodo napolnili vaše srce in dušo. Kuh´na v Mengšu je res dan, poln kulinaričnih in glasbenih užitkov!

Avtor Miro Pivar foto; video; Simona Pivar

Tagi