Čokoladna Slovenija – eksplozija okusov z novo čokolado

Vsak pravi sladkosned ve, da nič ne paše bolj od koščka žlahtne čokolade. Marsikdo pa še ne ve, da je lahko tudi čokolada tako raznolika kot naša prelepa dežela. Govorimo o okusu, saj ima vsaka izmed dvanajstih slovenskih pokrajin svoj značilen okus. In ti značilni okusi slovenskih pokrajin, so sedaj tudi v novi 3D čokoladi v obliki Slovenije. 1 čokolada, 12 okusov.

Turisti si vedno želijo nekaj novega, zanimivega, praktičnega, univerzalnega in lepega. Ker so želeli razviti nekaj svežega in ekskluzivnega, nekaj takšnega, da bo prav vsak lahko rekel WAU!, se je Andraž Gavez, lastnik spletne trgovine www.mojacokolada.si, v sodelovanju s priznanim etnologom Janezom Bogatajem lotil projekta Čokoladna Slovenija. Rezultat pa je novost na tržišču – 1 čokolada, 12 okusov. Premium luksuz darilo: 3D čokolada v obliki Slovenije.

Ni treba biti poznavalec, da uživaš v pestrem naboru okusov, ki jih ponuja naša dežela. In sploh ni treba iti daleč, da izkusiš nekaj povsem drugačnega, novega in nadvse okusnega! Čokoladna Slovenija je ravno tako raznolika kot naša dežela. 12 koščkov najbolj žlahtne čokolade skriva ravno toliko skrivnosti kot naše pokrajine. Zagotovo bo zadovoljila še tako zahtevnega poznavalca in razveselila vsakega čokoholika. Obenem pa je takšna čokolada lahko odlično darilo!

Etnolog Janez Bogataj je o novi čokoladi dejal: “Kadarkoli me zlasti tuji turisti ali novinarji vprašajo, kaj je značilnost Slovenije, vedno na prvo mesto postavim našo veliko raznolikost. Ta se odraža na različnih področjih in v različnih obdobjih; od kulturne dediščine, do sodobnega življenja. Različnost tudi v pokrajinski podobi in v vsem tistem, kar daje narava in zavzeto gospodarsko prizadevanje prebivalcev naše države. Drugo veliko značilnost predstavljata znanje in ustvarjalnost, ki sta med temeljnimi pogoji za oblikovanje razpoznavnih izdelkov.

Prav te tri značilnosti, torej različnost ter znanje in ustvarjalnost, so botrovale Čokoladni Sloveniji. Različnost okusov ustvarjajo premišljeno izbrana živila, zelišča in začimbe, ki so značilna za posamezne regije. Snovalci izdelka so jih strnili v najbolj značilne, čeprav na kulinaričnem in gastronomskem področju razlikujemo v Sloveniji kar 24 regij. Slovenija je geografsko med manjšimi državami sveta. Vendar velikosti ne merimo po kvadratnih kilometrih ampak po pestri paleti kulturnih različnosti. Prav to sporoča tudi Čokoladna Slovenija, zato združite spoznavanje te zelene dežele z različnimi sladkimi spoznanji na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana.”

O tem, kakšna je nova 3D čokolada v obliki Slovenije, kakšni okusi se skrivajo v njej, ter kje jo lahko kupite oziroma naročite, si lahko ogledate na spletni povezavi www.chocolateslovenia.com.

Spremljate pa jih lahko tudi na njihovem facebook profilu.

Miha Ulčar; Foto: Črt Piksl

Komentarji uporabnikov
Tagi