Tudi v Domžalah za razigrano in ustvarjalno otroštvo

Od 6. do 12. oktobra 2014, poteka Teden otroka, projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki so ga letos poimenovali "Za razigrano in ustvarjalno otroštvo." V Tednu otroka v številnih slovenskih mestih organizirajo različne prostočasne in razvedrilne programe za otroke, v javnost pa se preko medijev posredujejo sporočila otrok, ki jih pripravi ZPMS na podlagi sklepov Nacionalnega otroškega parlamenta in povzetkov ugotovitev iz Analize klicev na TOM telefon otrok in mladostnikov.

V Tednu otroka že tradicionalno posebno pozornost posveti otrokom Zveza prijateljev mladine Domžale, ki skupaj s domžalskimi osnovnimi šolami, društvi ter drugimi organizacijami pripravi kar nekaj dogodkov za otroke. Eden izmed teh dogodkov se je odvijal v sredo, 8. oktobra 2014, v Slamnikarskem parku ob občinski stavbi v Domžalah.

Na tej prireditvi so potekale številne ustvarjalne delavnice, ki so jih izvajali učenci in učitelji iz OŠ Venclja Perka, OŠ Rodica in OŠ Roje; domžalski taborniki so otrokom prikazali svoje veščine; ŠD Sonček je predstavil gibalni poligon in igrice za najmlajše; Knjižnica Domžale je poslovala »Pod drevesi«; članice Društva Lipa so predstavile punčke poimenovane Špelce; Javno komunalno podjetje Prodnik je za najmlajše pripravil ekološki kotiček z ustvarjalno delavnico. S seboj pa so pripeljali tudi Grinija, ki se je igral z otroci, prav tako so si otroci lahko na njihovi stojnici sami izdelali tudi broške. Otroci so imeli na voljo tudi pečen kostanj in sočna jabolka. Dogodek je popestril harmonikar Luka Razpotnik, Gorazd in Matjaž, pa sta iz balonov oblikovala različne like.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov