Tudi letos bomo v Domžalah silvestrovali dvakrat

December in z njim praznične prireditve se počasi bližajo h koncu. Tako kot ima vsak začetek svoj konec, se bodo tudi praznične prireditve, ki so se v Čarobnih Domžalah zvrstile tekom meseca decembra, zaključile in to kar z dvema silvestrovanjema. Najprej bodo novo leto dočakali domžalski otroci, saj za njih Občina Domžale v Češminovem parku organizira otroško silvestrovanje, kjer si bo najprej možno ogledati muzikal Sneguljčica, nato pa sledi pravo otroško rajanje, za kar bo poskrbel Mali-BU. Tradicionalno večerno silvestrovanje pa bo tudi letos potekalo v prireditvenem šotoru na tržnem prostoru, kjer bodo od 22. ure dalje za zabavo skrbeli Ognjeni muzikantje.

Otroško silvestrovanje se bo v Češminovem parku pričelo v nedeljo, 31. decembra 2017, ob 10.30 uri. Naprej bo na sporedu muzikal Sneguljčica, ki je avtorsko delo mag. Alenke Gotar. Izvedba tega muzikala v Češminovem parku pa je njeno darilo Domžalčanom in Domžalčankam za uspešno leto, ki prihaja.

V muzikalu Sneguljčica nastopajo učenci ene najboljših pevskih šol v Sloveniji, ki jo vodi mag. Alenka Gotar. Sneguljčica je muzikal, ki je nastal na podlagi znane Grimmove pravljice, ki so jo preoblekli v moderne ritme najbolj znanih slovenskih in tujih pop skladb ter hitov z najboljšimi vokalisti mlade generacije v Sloveniji. Avtor muzikala je mag. Alenka Gotar, avtorji in izvajalci originalnih pesmi pa so: Jan Plestenjak, Matjaž Vlašič, Vili Resnik, Nuša Derenda, Elvis Presley in drugi. V glavnih vlogah nastopajo znani pevci slovenske nove, mlade scene: Žiga Lakner, Anže Šuštar, Aleksandra Matan, Špela Sever, Nika Zajc in mnogi drugi. Skratka, čaka vas petdeset minut čiste zabave, glasbe, petja, plesa in smeha!

Po ogledu muzikala sledi otroško rajanje, za kar bo poskrbel Mali-BU. Malce pred 12. uro bodo otroci skupaj s podžupanjo mag. Renato Kosec in županom Tonijem Dragarjem zapeli Silvestrski poljub, odštevali sekunde do opoldneva in nato točno ob uri nazdravili z otroškim šampanjcem. Zapele bodo fanfare, padal bo sneg in v zrak bomo skupaj vrgli novoletne lističe ter si zaželeli srečno novo leto 2018.

Silvestrovanje z Ognjenimi muzikanti

Letos bomo v Domžalah v novo leto vstopili ob zvokih Ognjenih muzikantov. Ansambel sestavljajo mladi fantje iz okolice Kamnika in Celja, za katerimi je že preko 500 nastopov, kjer razveseljujejo z odlično glasbo vseh zvrsti in z nagajivim humorjem. Na Občini Domžale vabijo, da se jim ob deseti uri zvečer pridružite v prireditvenem šotoru na tržnem prostoru, kjer boste ob zvokih Ognjenih muzikantov lahko zaplesali in se poveselili ter zadnje minute leta odštevali skupaj z županom Tonijem Dragarjem. Po zdravici in izrečenih lepih željah bo nebo razsvetlil veličasten ognjemet.

Čarobno naj bo!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: TIC Domžale, Karin Božič
Komentarji uporabnikov