Tradicionalni Božični koncert Domžalskega komornega zbora

Domžalski komorni zbor, ki ga od letos vodi zborovodkinja Ana Erčulj, je obiskovalce tradicionalnega Božičnega koncerta v cerkvi Marije Vnebovzete v Domžalah, dvignil na noge s svojim prefinjenim petjem božičnih pesmi.

»Pridite, da vam s pesmimi pričaramo božično vzdušje, če že snega ni«, so nas člani in članice domžalskega komornega zbora vabili v cerkev v četrtek, 25. decembra 2014. Ker pa so božični koncerti poslastica za obiskovalce, so pričakovanja od tako dobrega zbora, seveda kar največja. In nastopajoči resnično niso pustili, da bi imeli mrzle dlani. Dolgi aplavzi po vsaki pesmi so povedali vse. Predstavil se nam je tudi Domžalski mladinski zbor, ki ga nadvse uspešno vodi zborovodkinja Andreja Jeretina.

Domžalski komorni zbor (kratica DKZ) je ljubiteljski komorni pevski zbor in društvo s sedežem v Glasbeni šoli Domžale (Kulturni dom Franca Bernika). Nastal je leta 1987, ko je nekaj članov Domžalskega okteta ustanovilo mešani oktet. Slednji se je leta 1988 uradno preimenoval v Domžalski komorni zbor.

Dosedanji zborovodje, Karel Leskovec (1987-1998) Tomaž Pirnat (1998-2006) Mitja Reichenberg (2006-2007) Fernando Mejias (2007-2014) in Ana Erčulj (od leta 2014), so poskrbeli, da se je zbor dvignil na visoko kvaliteto med Slovenske zbore. Med koncertom je Domžalski komorni zbor na klaviaturah spremljala Mateja Starbek Zorko, Domžalski mladinski zbor pa je na klaviaturah spremljala Jana Lamberšek.

Na koncu se je predsednik Domžalskega komornega zbora Andrej Hribar, zahvalil napovedovalkam, organistkam, zborovodkinjam ter domžalskemu župniku mag. Klemnu Svetelju. Tri velike zahvale pa so šle dolgoletnima pevcema, ki sta letos končala bogato pevsko pot, basistu Franciju Bečaju za petje in sodelovanje od samega začetka, ter prvemu tenoristu Igorju Sterletu, nazadnje pa še Fernandu Mejiasu, ki je letos zapustil zborovodsko palico ter jo predal naslednici Ani Erčulj, ki je Božični koncert odlično izpeljala ob skupni pomoči vseh pevk in pevcev. Nato pa je sledila še pesem Sveta noč, ki sta jo družno zapela oba zbora.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov