THE IMMORTALS …skozi moje oči…

Nisem kritik, sem pa nadvse hvaležna publika vsega, kar se da videti na gledaliških odrih. Mnogo raje od profesionalih predstav, imam predstave t.i. amaterskih gledališč. Zakaj? Preprosto zato, ker so to predstave z Dušo.
Ja, z Veliko začetnico!

Rahlo vznemirjena, kaj pričakovati, sem se tako odpravila na sobotno premiero angleškega musicla THE IMMORTALS v Kulturnem domu v Kamniku v izvedbi Angleške gledališke skupine GSŠRM Kamnik.
Že gradivo s kratko vsebino, ki me je skrbno počakalo na zame določenem prostoru, me je navdalo z občudovanjem. Slika na prvi strani, bi se lahko brez sramu kosala z ovitkom cd-ja kakšne od nordijskih dead metal skupin… WOW! Všečno! Zeeeelo!

In potem se je začelo…Na odru simbolika dobrega v belem in zla v črno-rdečih tonih. Seveda vsi nekako podzavestno najverjetneje navijamo za dobre in bele, ampak kaj, ko pa so nam tudi črno rdeči tako blizu. Glasovi, ki so jih izvabljali nastopajoči iz svojih grl, so zveneli profesionalno, skupaj z garderobo in vsemi neštetimi posebnimi scenskimi efekti, pa je to dejansko bila prava paša za oči in balzam za ušesa.
Tudi, če ne razumeš angleško niti besedice, so bili prizori odigrani tako prepričljivo, da prevod ali podnapisi niso bili potrebni.
Ne vem, če bi lahko izpostavila katerikoli prizor, da bi bil boljši od drugega.
Mislim, da so vsi po vrsti in vsak posebej bili preprosto enkratni!

Koliko pozitivne energije, časa, truda, odrekanja je bilo vloženega v tako predstavo, si ne znam niti predstavljati, ampak da izpelješ tako velik projekt vokalno, instrumentalno, plesno in scensko verjamem, da lahko razmišljam o tisočih ur.
Za vsako minutko vloženega časa, bi se rada zahvalila vsem skupaj in vsakemu posebej, ker ste mi polepšali sobotni večer in mi dali možnost doživeti nekaj zares unikatnega. Ne morem razmišljati drugače, kot v samih superlativih.
Mislim, da je ob taki predstavi nemogoče ostati ravnodušen… sama bom o zgodbi in njeni perfektni interpretaciji še dolgo razmišljala in takoj, ko bo možnost, si jo bom ponovno ogledala…

Avtor: Alijana Golob

Avtor fotografije plakata: Jure Gubanc
Dizajn plakata: Pia Anžel

Znani datumi prihodnjih predstav: 23. 4. 2014 (ob 20h (v času objave članka še 7 prostih mest) in 17h). Informacije o nadaljnjih predstavah bodo objavljeni na: https://www.facebook.com/theimmortals.musical

Komentarji uporabnikov