Tekmovalke in tekmovalci Urbanega gladiatorja napadali Domžale

Urbani gladiator Domžale, ki je potekal v soboto, 15. aprila 2017, je v Športni park Domžale privabil okrog sto tekmovalk in tekmovalcev, ki so se podali skozi številne ovire, ki so jih tudi letos dodobra izčrpale. Šlo je za unikaten športni dogodek, ki je bil namenjen prav vsem, saj so bile na voljo tri različne trase. Pri tem pa čas ni bil prvotnega pomena, ampak druženje in timsko delo.

Štartno in ciljno prizorišče je bilo pri Ten-Tenu v Športnem parku Domžale. Dogodek, ki je privabil okoli sto tekmovalk in tekmovalcev, jih je spet dodobra izčrpal na številnih ovirah. Tako ni manjkalo preskakovanje dvojnega ognja, nošenje različnih bremen, plezanje, prečkanje vode, kjer so jim družbo delale nekaj dni nazaj zvaljene mlade račke. V Rači so bili v vodi do vratu, vzpenjanje na hrib, špuščanje po namiljeni foliji v dolino … Dobrih 12 kilometrov proge, ki jo je pretolkla večina ekip, je z vsako oviro izčrpavalo tekmovalce, ki so za piko na i za konec še bredli po blatu pod žicami električnega pastirja, ki je pošteno stresel marsikatero zadnjo plat ali hrbet.

Verjeli ali ne, na Urbanem gladiatorju je v povprečju 35–45 % žensk. Urbani gladiator je ekipni izziv, namenjen vsem starostnim skupinam vseh stopenj pripravljenosti. Trase so lepo speljane po Domžalskem zelenem območju, v lepi naravi, ki tekmovalce še dodatno motivira. Udeleženci so na različno dolgih trasah premagovali številne raznolike ovire. Čas ni bil prvotnega pomena, ampak sta v ospredju bila timsko delo in druženje. Prireditve Urbanega gladiatorja so zabavne in zelo zanimive za udeležence in tudi gledalce, ki jih je ob trasi ob zeleni osi Kamniške Bitrice vse polno. Na trasi so zagotovili okrepčevalnice, na katerih so bila na voljo voda, banane in energijska okrepčila, ki so tekmovalcem precej olajšala pot do cilja.

Plezanje preko stene, hoja po gumah, vlečenje boj, drčanje, plazenje pod električnim pastirjem, plazenje po blatu, nošenje bremen, vlečenje bremen, preskok ognja, metanje sulic, preskok ovir… Ovire niso bile zahtevne, primerne so bile za vse stopnje pripravljenosti. Ker se je na Urbanem gladiatorju potrebno ob zabavi vendarle tudi potruditi, so za ne izvedbo ovir oz. neizpolnjevanje nalog pri ovirah predvidene kazni. Vojaške poskoke v 20 ponovitvah je bilo potrebno izvesti vsem tistim, ki ovir niso želeli ali niso zmogli premagati. Ženskam so dali na voljo tudi sklece. Vendar, ko smo spremljali tekmovalce po trasi, ni bilo pretiranih kazni, saj je ekipni duh pomagal pri premagovanju ovir tudi najšibkejšemu tekmovalcu, da je opravil z oviro.

Oprema za dogodke je na Urbanem gladiatorju predvsem funkcionalna in primerna vremenu in letnemu času. Glavno je bilo, da je tekmovalcu bila udobna, da se je lahko z njo čim bolj sproščeno in brez slabe vesti plazil po blatu in plezal preko ovir. Tudi letos je bil Urbani gladiator namenjen ekipam, le-te pa so lahko bile poljubno velike, od minimalno 2 do maksimalno 10 udeležencev. Lahko so bile mešane, moške in ženske.

Pohvala vsem ekipam, da so suvereno v timskem duhu in delu uspešno premagovali ovire, pa tudi nepogrešljivim gasilcem Gasilske zveze Domžale, ki so bili prisotni ob marsikateri oviri, pa tudi Jamarskemu društvu Simon Robič iz Domžal, ki je priskrbel vrvi, da so ekipe lažje prečkale po nočnem deževju kalno in rahlo naraslo vodovje Kamniške Bistrice, Mlinščice in Rače.

Več fotoutrinkov z Urbanega gladiatorja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov