Svetovni dan otrok v znamenju UNICEF-ove modre po vsem svetu

Danes obeležujemo svetovni dan otrok, ki poteka v znamenju UNICEF-ove modre oziroma pod sloganom #GoBlue za vsakega otroka. Na ta pomemben dan bodo otroci odrasle pozvali k ustvarjanju sveta, v katerem lahko za vsakega otroka omogočimo zdravje, izobrazbo, zaščito pred nasiljem in izkoriščanjem ter enake možnosti za razvoj, za kar si UNICEF v sodelovanju s podporniki prizadeva po vsem svetu. 

Tudi Občina Domžale je skupaj z UNICEF-om praznovala svetovni dan otrok in omogočila otrokom, da bo njihov glas slišan, hkrati pa dokazuje, da ji ni vseeno, v kakšnem svetu odraščajo otroci v Sloveniji in po svetu. »Na mladih svet stoji. Ker so otroci modri, se lahko od njih marsikaj naučimo, predvsem spontanosti, poštenosti in sprejemanja drugačnih pogledov na svet,« poudarja župan UNICEF-ovega mesta Toni Dragar. Podobnih misli je tudi podžupanja mag. Renata Kosec, ki je nekdanja učenka OŠ Venclja Perka v centru Domžal: »Otroci so naše največje bogastvo. Poslušajmo, kaj nam sporočajo, spoštujmo njihove iskrene besede in pustimo jim, da nas odpeljejo kdaj v njihov čaroben otroški svet.«

Župan Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec sta danes obiskala 1.b razred OŠ Venclja Perka in otrokom povedala, kako zelo jih odrasli spoštujemo in upoštevamo. Z njimi sta pri šolski uri sedela za mizo, barvala in zgibala origami. Občinska stavba bo v znak podpore otrokom danes obarvana v modro barvo.

Za uresničevanje otrokovih pravic si moramo prizadevati vse dni v letu in vsak od nas ima pri tem pomembno vlogo.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi