Ste pripravljeni na osvežitev? Kopališče Domžale odpira svoja vrata!

Poletje in z njim počitniški čas je skorajda pred vrati, s tem pa tudi sezona kopanja in zabave na Kopališču Domžale, ki bo svoja vrata odprlo v soboto, 9. junija 2018. Tudi letos obiskovalce domžalskega kopališča čaka pester spremljevalni program, ki so ga še dodatno obogatili. Da pa bo vse pravočasno nared, je ekipa Zavoda za šport in rekreacijo Domžale pravočasno svoje moči usmerila v pripravo in izboljšanja kopališča, da bomo to poletje lahko čim prej skočili v osvežujočo vodo in se okrepčali na podaljšani terasi. Cene vstopnic ostajajo enake kot lani.

Da bo kopališče pravočasno nared, so se prva dela pričela že v zimskih mesecih

Da je Kopališče Domžale v juniju nared za naše občane, se v Zavodu za šport in rekreacijo Domžale opravil lotijo zelo zgodaj. Prva dela so opravili že v zimskih mesecih, saj so obnovili bazenski garderobi. Letošnja novost je podaljšan gostinski nadstrešek in povečana terasa, na kateri si bodo obiskovalci lahko privoščili osvežilne pijače, sladoled in odlično sveže pripravljeno hrano. Znižali so živo mejo in tako poskrbeli, da bodo obiskovalci s terase lahko občudovali razgled na bazen. Namestili so tudi toplotno črpalko, ki bo pripomogla, da bo voda, predvsem ob jutrih, toplejša. Ekipa, ki skrbi za strojnico, že dober mesec pred odprtjem prične s preverjanjem vseh strojev in naprav, ki skrbijo, da je voda čista in primerna za kopanje.

Priprava kopališča.

»Ker zima tudi na bazenu pusti veliko posledic, je potrebno preveriti ali le-ta še drži vodo. Letos smo ugotovili, da bazen pušča, zato so bili potrebni hitri gradbeni posegi, s katerimi smo zagotovili, da voda ne odteka več. Preveriti in popraviti je potrebno zunanje tuše, ekipa vzdrževalcev pa podrobno pregleda tobogana, otroška igrala in ograjo okrog kopališča. Opravljena je bila sanacija plastičnih modulov tobogana, tako da bo vožnja po njem res hitra in zabavna. Nato sledi temeljito čiščenje bazena in ploščadi, ter postavitev senc in stolpa za reševalce, ki smo jih pospravili v jeseni. Pokosimo tudi zelenico, odstranimo plevel in uredimo živo mejo, ki obdaja bazen,« o pripravi na letošnjo kopalno sezono povedo v Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, ki so v želji po skrbi za okolje, tudi letos pripravili koše za ločevanje odpadkov: »Zato spodbujamo vse obiskovalce, da se nam pri ločevanju pridružijo, saj lahko le skupaj poskrbimo za čistejšo prihodnost.«

Nikakor pa ne smemo mimo vseh ljudi, ki skrbijo za Kopališče Domžale med poletjem. Zavod za šport in rekreacijo Domžale koordinira ekipo vzdrževalcev, čistilk, varnostnikov, rediteljev na toboganu, blagajnikov in reševalcev iz vode, ki skrbijo, da vse poteka gladko, in da lahko celo poletje uživamo na domžalskem kopališču.

Kopalno sezono popestrijo tudi z animacijo.

Obiskovalce domžalskega kopališča letos čaka pester in zanimiv program

Tudi letos obiskovalce kopališča čaka pester program, ki so ga v Zavodu za šport in rekreacijo Domžale še izboljšali: »Tako kakor lani bomo imeli Poletni dan, ki bo potekal 28. julija, ter Delfinčkovo animacijo za najmlajše, ki bo na sporedu 25. avgusta, kjer se bodo obiskovalci ob ritmih glasbe zabavali z zorbingom, preizkušanjem sup-a ter udeležbi v igrah in animaciji ob in v bazenu.«

Dogajanje na kopališču bodo popestrile tudi naslednje aktivnosti: večerno plavanje, jutranja telovadba v vodi in tečaji plavanja. Da bo obiskovalcem kopališča udobno tudi izven vode, imajo na voljo ležalnike, ki jih lahko najamejo. Ležanje v senci zagotovo ne gre brez dobrih knjig, ki so na volji v knjigobežnici, za kar je poskrbela Občina Domžale. Knjigo se lahko vzame s seboj domov in se jo vrne v isto ali katero drugo knjigobežnico, katerih je kar nekaj v občini Domžale. Če knjiga bralcu priraste k srcu, jo lahko obdrži in ob naslednjem obisku v hišici pusti kakšno knjigo, ki jo je že prebrali in bo zanimala še koga drugega.

Zabava z zorbingom.

Dobrodošla novost bo tudi kino na prostem, ki ga pripravljajo v sodelovanju s Kulturnim domom Franca Bernika Domžale. Tako bodo letos prvič na domžalskem kopališču predvajali filme na velikem platnu.

Kopališče Domžale svoja vrata odpira v soboto, 9. junija 2018

Na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale pravijo, da z odprtjem Kopališča Domžale letos zelo hitijo in upajo, da bo vse pripravljeno do sobote, 9. junija 2018, ko bo kopališče odprlo svoja vrata za prve kopalce. Na ta dan bo vstop na kopališče brezplačen za vse obiskovalce.

»Letos omogočamo vsem domžalskim vrtcem in šolam, da lahko do konca šolskega leta v dopoldanskem času brezplačno uporabljajo kopališče za izvedbo dni dejavnosti in športnih dni,« pravijo v Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

Občani bodo kopališče do konca šolskega leta uporabljali od 15.00 do 19.00 ure in med vikendi od 12.00 do 20.00 ure. Po pričetku šolskih počitnic bo kopališče med tednom odprto od 10.00 do 19.00 ure in med vikendi od 10.00 do 20.00 ure.

Domžalsko kopališče v poletnih mesecih ponuja prijetno osvežitev.

»Naprošamo vse obiskovalce, da skupaj z nami poskrbijo, da bo letošnje poletje na domžalskem kopališču čisto, varno in zabavno,« še pravijo v Zavodu za šport in rekreacijo Domžale in vas seveda lepo vabijo na prijetno poletno osvežitev.

Cene vstopnic ostajajo enake kot lani

Cene vstopnic za obisk kopališča ostajajo enake kot lani. Dnevne so na voljo že od dveh evrov za otroke in študente ter tri evre za odrasle. Na voljo so tudi sezonske vstopnice in sicer po 10 evrov za otroke in študente ter 20 evrov za odrasle. Otroci, ki niso šoloobvezni, imajo prost vstop. Nakup sezonske vstopnice je možen ob predložitvi osebnega dokumenta. Cena vstopnice za večerno kopanje je 2 evre. Tisti kopalci, ki imajo letno karto ne doplačujejo za večerno kopanje.

Miha Ulčar; Foto: Zavod za šport in rekreacijo Domžale, arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi