Športna sobota na OŠ Preserje pri Radomljah

Na Osnovni šoli Preserje pri Radomljah so imeli v soboto, 17. maja 2014, dan športa, ki ga je organiziral Šolski sklad OŠ Preserje pri Radomljah. Tekom dopoldneva so imeli številne prireditve in delavnice z bogatim spremljevalnim programom, na katerih so sodelovali učenci in njihovi starši ter učitelji.

Da so si obiskovalci lahko malo ogreli dlani, je poskrbela domžalska godba na pihala, ki je v uvodu zaigrala dve skladbi. Sledil je kulturni program, še prej pa sta prisotne pozdravili podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik Jarc ter ravnateljica OŠ Preserje pri Radomljah, Ana Nuša Kern.

Nastopili so mladi plesalci različnih zvrsti plesa in nastope skupin. Tako so obiskovalci lahko videli prikaz plesa Sovic, ritmičnih gimnastičark iz Kluba Bleščica, plesalk in plesalcev Plesne šole Miki, karateristk in karateristov iz Kluba Sankukai, nastop veteranov Sokolskega društva Bežigrad ter nastop mladih sokolov iz Radomelj. Vmes pa je na bližnjem travniku pristal tudi helikopter, ki so si ga lahko vsi tudi ogledali. Sledila je modna revija EKO predpasnikov ter nastop nekdanje učenke Martine Šraj s svojimi pevci.

Tekom celotnega dopoldneva so se izvajale različne športne dejavnosti; košarka, odbojka, nogomet, jahanje, plezanje po steni, spuščanje po vrvi, skikete, golf, šah, namizni tenis, ragbi, plesne delavnice, orientacija, karate in ritmična gimnastika. Potekale pa so tudi različne delavnice; poslikava obraza, frizerska delavnica, lonček kuhaj, hoja s hoduljami, metanje podkvic, eko kotiček, taborniki, ogled aktivnosti Smučarsko skakalnega kluba Mengeš, Plavalnega kluba Kamnik, ogled dirkalnih avtomobilov. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi razstavo o sokolstvu v Radomljah, o šolah v naravi, planinstvu, športni znački in EKO taborih. Preizkusili so se lahko tudi na kolesu sreče, srečelovu, taborniki pa so omogočili peko twista in penic. Za konec pa je sledila še velika gasilsko-reševalna vaja na OŠ Preserje pri Radomljah, o kateri smo že poročali na našem portalu.

Ves dopoldan je potekal v pravem športnem in navijaškem vzdušju, saj so vse predstavitvene skupine požele velik aplavz. Še veliko takih dogodkov si želimo, saj je bil prostor pred osnovno šolo poln obiskovalcev in nastopajočih, kljub slabšemu vremenu.

Več foto utrinkov iz Športne sobote na OŠ Preserje pri Radomljah si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov