ŽNK Radomlje: »V spomladanskem delu je cilj jasen – pokalni finale v Kopru«

Članice ŽNK Radomlje so po jesenskem delu na četrtem mestu 1. SŽNL. Trener Milomir Mandić je imel še na novoletnem srečanju znova četrt ure dolg govor, predvsem spodrsljaja proti Krimu (1:1) in Ankaranu (3:4) mu še nista šla iz glave. Zelo pa je bil zadovoljen z igro na pokalni tekmi proti Mariboru (8:0), zato si želi, da bi dekleta ponovila predstavo iz četrtfinala in prvič v zgodovini kluba zaigrala v finalu pokala.

Možnosti so vsekakor, žreb je določil, da bodo dekleta 13. marca znova gostovala v Ankaranu. Motiv bo velik, saj je v spomladanskem delu glavni cilj prav pokalni finale 25. maja v Kopru. V ponedeljek so se začeli treningi, dekleta se bodo potila petkrat tedensko, v soboto, 30. januarja, pa jih čaka tudi testiranje mišičnih struktur.

Vodstvo kluba je sprejelo tudi odločitev, da se perspektivna dekleta iz ekipe do 17 let priključijo treningom članic, prav tako pa se je trener Peter Kristan pridružil glavnemu trenerju Milomirju Mandiću pri strokovnem delu članske ekipe in bo v spomladanskem delu opravljal vlogo pomočnika trenerja. Vsekakor bo kadrovska okrepitev pripomogla k še dodatni motivaciji in angažiranosti tako članskih, kot tudi mlajših igralk, katerim pa se lahko do konca prestopnega roka pridruži predvsem kakšna mlada perspektivna igralka, ki bi dodatno zaostrila konkurenco, kar bi pomenilo tudi dvig kvalitete ekipe tako pri delu na treningih, kot na tekmah.

Jeseni se je močno poznala odsotnost treh ključnih igralk. Kaja Jerina, Karmen Ulbin in kapetanka Manca Jereb se počasi vračajo in še dodatno krepijo konkurenco, Manja Rebolj pa bo zavoljo poškodbe najverjetneje primorana izpustiti še kakšen mesec ali dva, v najslabšem primeru pa celo polovico sezone. Ekipa v dobršnem delu pomladi ne bo mogla računati niti na Nino Predanič, ki je že odpotovala v ZDA in se bo ekipi ponovno priključila po 11. maju, ko se vrne v Slovenijo. Nini želimo onkraj luže veliko uspeha in nič poškodb.

Članska ekipa bo v času priprav odigrala štiri prijateljske tekme. Prva pa bo na sporedu že v nedeljo 7. februarja ob 11.00 v Športnem parku Radomlje, proti avstrijski ekipi LUV Graz. Od 12. do 15. februarja sledijo priprave v hrvaški Istri – Banjolah, nato pa bodo pred dekleti še sklepni štirje tedni pred polfinalnim obračunom v Ankaranu.

Verjamemo, da bodo dekleta dokazala, da so iz pravega testa in se skupaj s trenerjema maksimalno potrudila in se pripravila za nadaljevanje sezone.

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Avtor: A.G., Foto: ŽNK Radomlje
Tagi