ŽNK Radomlje: Hat-trick Golobove in poker zmag članic

V 6. krogu SŽNL, smo v Športnem parku Radomlje spremljali srečanje med tretje in četrto uvrščenim moštvom na lestvici. Tokrat so v nedeljo 14.10. gostovale nogometašice iz Maribora, ki so si po petih krogih in tekmo več delile tretje mesto z enakim številom točk kot naša dekleta. Srečanje se je pred nekaj več kot 100 gledalci pričelo ob 15.30 uri na pomožnem igrišču z naravno travo.

Vir: ŽNK Radomlje (www.znk-radomlje.si)

Radomljanke so prevzele pobudo takoj po prvem sodniškem žvižgu in pokazale svojo namero po novih treh točkah. V 13. minuti je domačinke v vodstvo popeljala Lara Ivanuša. Le pet minut zatem so po hitrem protinapadu in zadetku Natalije Golob naša dekleta vodila že z 2:0. Veselje domačih navijačev pa se še ni poleglo, ko so gostje izpeljale lepo akcijo in po predložku je le minuto kasneje lepo zadela Jerneja Senekovič. V nadaljevanju se je igra malce umirila, na igrišču pa so še vedno prevladovale domače nogometašice. Do konca prvega dela so radomljanke še enkrat zadele. S prostega strela je bila po nerodnem posredovanju gostujoče vratarke uspešna Barbara Kralj in postavila izzid prvega dela, ki se je končal z rezultatom 3:1.

V drugem delu so podjetneje pričele gostje, a si niso priigrale resnejših priložnosti. V 67. minuti so radomljanke povišale svoje vodstvo, drugič na srečanju je zadela Natalija Golob. Gostje so hitro odgovorile preko Anise Rola. Le-ta je bila v 70. minuti uspešna s prostega strela, ko je z izjemnim prostim strelom preko živega zidu premagala Čevnikovo. Za mirno končnico je v 82. minuti s svojim prvim hat-trickom v radomeljskem dresu poskrbela Golobova. Do konca srečanja je uspelo Mariborčankam po napaki stranskega sodnika rezultat še znižati (iz prepovedanega položaja je zadela Edona Pelaj), za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. Omenimo še, da sta svoj krstni nastop v SŽNL vknjižili Marika Prošek in Katarina Babić, obe pa sta v igro vstopili v drugem delu srečanja.

Čestitke Radomljankam za prikazano igro, čeprav so imela naša dekleta še veliko rezerv, a verjamemo, da tudi tokrat športnega parka nihče ni zapuščal ravnodušen, saj so naša dekleta osvojila že četrto zaporedno zmago in se po številu točk na lestvici izenačila z drugouvrščeno ekipo iz Velenja.

Končni rezultat: ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor 5:3 (3:1)

Postava ŽNK Radomlje:
Čevnik Sonja, Golob Natalija, Rojc Romana (od 63' Bogolin Adrijana), Boh Monika (od 76' Penov Liza), Jereb Manca (od 83' Babić Katarina), Kralj Barbara, Murovec Urška, Begič Pamela, Ivanuša Lara (od 87' Kočevar Petra), Todorović Emina, Predanič Nina (od 85' Prošek Marika)

Fotogalerija s srečanja 6. kroga: ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor 5:3 (3:1)

 

Pretekli vikend sta tekmovali tudi ekipa deklic U12 in ekipa mladink U17. Več o tem v nadaljevanju.

 

Ekipa deklic U12 je gostovala na 3. turnirju, ki je potekal v soboto 13.10. v Jevnici.

Deklice so na turnirju odigrale dve srečanji, prvo proti ekipi Velesovega, drugo pa proti domačinkam iz Jevnice. Na prvem srečanju so Radomljanke vseskozi ogrožale vrata nasprotnic, si priigrale vrsto lepih priložnosti, a žoga enostavno ni hotela v gol. Kot pravi rek "kdor ne da, dobi", so nasprotnice izkoristile svojo priložnost iz protinapada nekaj minut pred koncem in slavile z 1:0.

V drugem srečanju smo spremljali podobno igro kot na prvem, le da se ni ponovila zgodba s prejetim zadetkom in se je srečanje končalo z rezultatom 0:0.

Našo najmlajšo ekipo prihodnji vikend čaka še zadnji turnir v jesenskem delu, ko se bodo dekleta merila v Velesovem.

 

Mladinke do prve prvenstvene zmage

5. krogu lige deklet U17 so v radomeljskem športnem parku gostovale ngometašice Krke iz Novega mesta. Srečanje se je pričelo v soboto ob 15.30 pred lepim številom domačih navijačev, ki so prišli spodbujat domača dekleta v upanju, da bodo osvojila svojo prvo zmago in tako postavila nov mejnik. Domači trener ni mogel računati na Laro Ivanuša, Nino Predanič, Gabi Repenšek in Pio Slana, ekipi pa se je pridružila Teja Breznik.

Na začetku tekme sta si obe ekipi priigrali nekaj polpriložnosti, a se mreži do polovice prvega dela nista zatresli. V 22. minuti pa so Radomljanke zadele. Po odlični podaji Petre Zalaznik, je z glavo zadela Adriana Obrovac in s svojim prvim zadetkom v sezoni povedla Radomljanke v vodstvo. Po zadetku se do konca polčasa rezultat ni spremenil in tako so naša dekleta odšla na odmor z zadetkom prednosti.

V drugem delu smo spremljali pravo dramo. Gostje so postajale vse nevarnejše, največjo nevarnost pa je za radomeljska vrata predstavljala Larissa Šoronda, a venomer je bila radomeljska obramba na čelu z Breznikovo in Zalaznikovo na mestu. Dekletom je naposled le uspelo prvič letos ohraniti mrežo nedotaknjeno in veselje je bilo neizmerno.

Čestitke dekletom in trenerju za osvojene prve tri točke. Pred dekleti je prosti vikend zaradi reprezentančnega premora, naslednje srečanje pa bodo Radomljanke odigrale pred domačimi navijači 27.10., ko v goste prihaja vodilna ekipa Teleing Pomurje.

Končni rezultat: ŽNK Radomlje – ŽNK Krka 1:0 (1:0)

Postava ŽNK Radomlje:
Komatar Tara, Jereb Maruša, Rebolj Manja, Zupan Irena, Zalaznik Petra, Breznik Teja, Blažič Anja (od 78' Rudić Klara), Jagarinec Katarina, Obrovac Adriana, Gadnik Katarina, Šarlah Kaja

Avtor: Uroš Juračič, Foto: Rok Zore
Komentarji uporabnikov
Tagi