ŽNK Moje-lece.si Radomlje s točko iz Ljubljane

V devetnajstem krogu 1. SŽNL so igralke Moje-lece.si Radomlje gostovale v Ljubljani pri Olimpiji. Na igrišču ŠRC Triglav, ki leži za kultnim bežigrajskim stadionom, so se igralke razšle z neodločenim izidom (1-1).

Tekma je bila veliko bolj živahna, kot tista v prejšnjem krogu v Radomljah. V prvem delu si nobena od ekip ni priigrala nevarnejših strelov na gol. Radomljanke so nekajkrat poskusile s predložki z obeh bokov, ki pa niso pripeljali do konkretnih zaključkov. Tudi poskusi Ane Černelič, Mance Jereb in Barbare Kralj izveh kazenskega prostora niso našli poti do gola.

V drugem polčasu so prve povedle Ljubljančanke. S prostega strela z desne strani s približno 45 metrov, je Manja Benak poslala predložek v kazenski prostor, kjer je vratarka Sonja Čevnik stekla proti žogi, a je ni dobro zadela pri poskusu izbijanja. Žoga je nato padla pred gol, kjer jo je osamljena Nika Koprivnikar potisnila v prazno mrežo.

Igralke v rumenem so po prejetem zadetku zaigrale odločneje. Takoj po golu je bil nad Barbaro Kralj storjen prekršek, s prostega strela s 30 metrov pa je Kraljeva z močnim strelom zatresla prečko. Nekaj minut kasneje je bilo vroče v kazenskem prostoru domačih, ko je Benakova nepravilno zaustavila Moniko Boh, a je piščalka Tanje Subotić ostala nema. Nasploh je glavna delilka pravice s svojimi odločitvami poskrbela za nemalo hudovanja med navijači Radomljank.

 

Radomljanke pa so v 73. minuti le prišle do izenačenja. Po protinapadu po levi strani je Kaja Jerina poslala globinsko žogo na drugo stran proti prodirajoči Moniki Boh, ki je žogo sprejela in potegnila v kazenski prostor. Njen prvi strel je blokirala ena od domačih branilk, pri drugem pa se je izkazala vratarka Lucija Grad, v tretje pa ji je le uspelo spraviti žogo v mrežo in postaviti končni rezultat.

19. krog I. SŽNL
ŽNK Olimpija – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1-1 (0-0)

Gledalcev: 90
Strelki: Koprivnikar 53.; Boh 73.
Opominjana: Kralj.
Sodniki: Tanja Subotić (glavna sodnica), Milan Manojlović, Helena Buh (pomočnici).
Delegat: Borut Kopač.

ŽNK Olimpija: Grad, Benak (K), Koprivnikar, Marolt (Gicić 87.), Kavčič, Zdolšek, Žganec, Brecelj (Zver 87.), Škvorc, Ivanuša, Poglajen. Na klopi: Špelič. Trener: Milan Petrović.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Čevnik, Vrhovnik, Gadnik, Ulbin (Ljubijankić 62.), Manca Jereb (K), Černelič (Žejen 72.), Čagran (Gerjol 88.), Kralj, Jerina, Boh, Senica. Na klopi: Komatar, Duščak, Maruša Jereb, Jagarinec. Trener: Peter Kristan.
 

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore
Tagi