Zmagovit uvod Radomljank v novo sezono

Igralke v slovenski ženski nogometni ligi so se po poletnem premoru zopet podale na zelenice. Moje-lece.si Radomlje so v prvem krogu gostile ekipo iz Ajdovščine in jo v vročem vremenu premagale s 3-0. V rumenem dresu je svoj debi dočakalo kar nekaj igralk.

Od prve minute sta začeli novinki v ekipi Kaja Bratina in Nika Udovič, prav tako pa si je članski dres prvič nadela tudi Sara Adam. Radomljanke so začele podjetneje in si v uvodnih minutah pripravile dve lepi priložnosti, a sta bili z desne strani nenatančni kapetanka Karmen Ulbin in Sara Adam. Organizirana igra gostij je rumenim zapirala pot do gola, blizu vodstva pa so bile po strelu Katarine Gadnik s štirinajstih metrov, a ji je veselje preprečila vratnica. Blizu so bile tudi tik pred koncem prvega polčasa, ko je Karmen Ulbin z desne poslala predložek pred vrata, a je bil le-ta malce premočan za Zalo Kuštrin, žoga pa je končala prek gola.

V drugem delu igre so Radomljanke povedla po treh minutah igre. Na desni strani sta si dvojno podajo izmenjali povratnica v ekipo Monika Boh in Karmen Ulbin, slednja pa je nato zatresla mrežo gostij. Nedolgo za tem je poskušala še nekdanja igralka Ajdovščine Kaja Bratina, a se je žoga odbila od ene od branilk gostij in končala v kotu, po kotu pa je Zala Kuštrin zatresla prečko.

V 62. minuti pa je za evrogol poskrbela Katarina Gadnik. Izvedla je kot z leve strani in zadela ob daljši vratnici gola Ajdovščine ter tako poskrbela za t.i. olimpijski gol. Po golu so si rumene pripravile še nekaj priložnosti, še najbližje pa sta bili zadetku Kaltrina Shaqiri in Katarina Gadnik, a je prva z glavo merila v gostujočo vratarko, druga pa je z razdalje za malo zgrešila cilj. Kočni rezultat je postavila Zala Kuštrin, potem ko je Kaja Bratina na sredini odvzela žogo nasprotnicam in z globinsko podajo zaposlila Zalo Kuštrin, ki je v 71. minuti zadela za končnih 3-0. Kaj kmalu bi se še drugič vpisala med strelke, a je v izdihljajih srečanja žogo po pobegu poslala v gostujočo vratarko.

Igralke v rumenem so tako novo prvenstvo odprle z zmago, svoj debi med članicami pa so vpisale tudi Ajda KličićKarin Florjančič in Špela Ručman, ki so sicer še članice ekipe do 17 let. Zmago so dekleta posvetile Tiji Vrhovnik, ki je pred nedavnim prestala operacijo kolena.

1. krog slovenske ženske nogometne lige, Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Ajdovščina 3-0 (0-0)

Gledalcev: 50
Strelke: Ulbin 48., Gadnik 62., Kuštrin 71.
Sodniki: Mediha Durić (glavna sodnica), Emil Zohorović, helena Primec (pomočnika).
Delegat: Boris Grabar

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Križaj, Bratina (Florjančič 85.), Shaqiri (Kličić 76.), Klopčič, Gadnik, Boh (Vodušek 89.), Udovič (Jagarinec 69.), Ulbin (K), Adam (Ručman 85.), Kuštrin. Na klopi: Bizilj. Trener: Gregor Mohar.
Ajdovščina: Komatar (Bric 79.), Velikonja, Lah (J. Raspor 69.), Jesenko (Jerkič 79.), Capuder, Bucik, Ušaj, Ipavec (Wanek Perschl 69.), Žvokelj, Bolčina (L. Raspor 74.). Trener: Luka Kompara.

Avtor: A.S.; Foto: ŽNK Radomlje

Tagi