Zmagaš, ko vidiš srečne obraze otrok

V soboto, 8. februarja 2020, je v Domžalah potekal drugi turnir Šole košarke Annamarie Prezelj. Udeležila so se ga številna dekleta iz osnovnih šol iz Domžal, Trzina, Moravč, Radomelj in Lukovice.

Najprej je sledil pozdrav vsem obiskovalcem s strani organizatorke in vodje Šole košarke Annamarie Prezelj Maje Grintal ter častne gostje Annamarie Prezelj, ki nas je v naše veselje lahko spet obiskala na turnirju. Dekleta so se nato razdelila v ekipe in vsaka ekipa je dobila svojo trenerko. V vlogi trenerke se je preizkusila tudi Annamaria, ki je navdušeno spodbujala dekleta in jim zaupala svoje skrivnosti, kako postati odlična košarkarica. Dekleta so vsa »navodila« dobro upoštevala in jih prenesla v svoje košarkarsko znanje.

Dekleta so se med počitkom preizkusile tudi v veščinah slikanja s temperami in ustvarile čudovite izdelke, ki jih je priskrbel Jub. Svojo utrujenost pa so lahko pregnale s poslastico – slastnimi palačinkami Čokočinke, ki so dišale vse do vhoda v telovadnico Osnovne šole Venclja Perka.

Na turnirju nas je obiskala tudi Bojan, ki je dekletom pomagal barvati unicorn-e, liste in ježke ter za njih navijal med tekmo.

Čez celoten turnir je potekal srečelov, v katerem je bila vsaka srečka dobitna! Nagrade so prispevali naši najboljši sponzorji. Sensliab je prispeval vitamine, s katerimi se bodo družine lahko branile pred razhajajočo gripo, Košarkarska zveza Slovenije je dekletom podarila žoge in Lipkote, Picerija Pipca je poskrbela za najokusnejše pice v Domžalah. Še posebej pa so se lahko veselili starši, saj so se potegovali za čudovite in zdrave nagrade. Fitnes center Ložar je podaril mesečne karte za fitnes, masažo celega telesa in pa savnanje. Sara Seljak je z boni za maderoterapijo, športno in klasično masažo poskrbela, da bodo mamice pripravljene na poletje, maskota Bojan pa nas je obiskal v imenu Jub-a in s seboj pripeljala material za delavnice ustvarjanja.

Najlepše je bilo na koncu turnirja gledati utrujene, a srečne obraze otrok, ko so zapuščali igrišče ter zadovoljne nasmehe staršev z nagradami pod rokami. In to je tisto, kar je naš cilj in štejemo kot zmago. Širiti ljubezen do košarke in radost med ljudi vseh starosti. To pa nam nebi uspelo brez vas – ki ste navijali za naše najmlajše iz tribun, ki ste prispevali nagrade za obiskovalce, ki ste bili z nami v mislih. Hvala vam – brez vas, ni nas.

Vse fotografije s turnirja bodo objavljene na Facebook strani in Instagramu Šole košarke Annamaria Prezelj ter strani ŽKK Domžale.

Avtor: Maja Grintal; Foto: ŽKK Domžale

Tagi