Zmaga za konec šampionske sezone

Radomljani so si že pred tekmo zadnjega kroga II. SNL zagotovili naslov najboljših, potrdili pa so ga z zmago proti ptujski Dravi s 3-1. Gostje so bili pred tekmo še v kombinacijah za drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. V slednje se je uvrstila ekipa Aluminija.

Prvi del prvega polčasa je prinesel igro med obema kazenskima prostoroma, prvi strel na vrata p so gledalci videli v 12. minuti, ko je Zorko streljal visoko čez gol. Gostje so povedli v 20. minuti, Kidrič je po podaji z desne strani najprej nastreljal Andrića, odbito žogo pa je s 7-ih metrov le uspel pospraviti v gol.

Radomljani so se po golu zbudili; Šipek je po preigravanju sprožil z 20 metrov, a je bil Jarc na mestu. V 29. minuti pa so domači le izenačili. Podajo v prostor je unovčil Avbelj, ki je s strelom po tleh s 15 metrov premagal gostujočega vratarja. Štiri minute kasneje pa so domači že vodili. Vratar Jarc je slabo izbil žogo po podaji svojega branilca, kar pa je izkoristil Stoiljković in žogo poslal v gol. S tem je dosegel deseti zadetek v sezoni in s tem postal najučinkovitejši Radomljan.

Tudi po vodilnem zadetku domači niso popuščali. Kmalu je dvakrat poizkusil Osmanaj, a je prvi poskus eden od nasprotnikov odbil v kot, z levega kota pa je nato poskusil z neposrednim strelom pod prečko, a je gostujoči vratar žogo izbil v kot. Stoiljković bi lahko v 38. minuti dosegel drugi zadetek, ko je po akciji Osmanaja, Cerarja in Avblja z desne strani s 15 metrov zadel bližnjo vratnico. Gostje so poskušali s streli iz daljave, Kidrič in Perger sta žogo poslala mimo vrat.

Dvome o zmagovalcu je po devetih minutah nadaljevanja odpravil Jakovljević, ki je še petič v sezoni zadel nasprotnikovo mrežo. Tekma se je nato umirila, s streli so poskušali še A. Čeh, Osmanaj in Gajič. A. Čeh je žogo z 20 metrov poslal čez gol, Osmanaj pa je meril v gostujočega vratarja. Blizu zadetku je bil Gajič, ki je z desne strani z vrha kazenskega prostora poskušal s padajočim strelom doseči še četrti zadetek na tekmi za svojo ekipo, a je bil malce nenatančen.

Po zadnjem pisku sodnika Podgorška pa se je slavje lahko začelo. Radomljani so si na včerajšnji dan pred petimi leti priborili naslov prvaka v III. SNL, včeraj pa sta jim pokal za najboljšega v drugoligaški druščini podelila direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič in podžupanja občine Domžale mag. Renata Kosec.

27. krog II. SNL
Kalcer Radomlje – Drava Ptuj 3-1 (2-1)
Gledalcev: 350
Strelci: Avbelj 29., Stoiljković 33., Jakovljević 54.; Kidrič 20.
Opominjani: Zukić; Tomažič Šeruga, Zorko.
Sodniki: Marko Podgoršek (glavni sodnik), Dejan Povšnar, Goran Mikača (pomočnika).
Delegat: Miroslav Mužar.

Kalcer Radomlje: Andrić, Hlede, Zupanc, Zukić (K) (Jazbec 58.), Jakovljević, Kovjenić (Kosec 78.), Cerar, Šipek, Avbelj, Osmanaj (Gajič 64.), Stoiljković. Na klopi: Ivačič, Kumer, Barukčič, Lidjan. Trener: Dejan Djuranović.

Drava Ptuj: Jarc, Roškar, Roj (Vindiš 46.), Tomažič Šeruga, Lonzarić, Romih (Bračko 65.), A. Čeh, Zorko (Pauko 61.), Perger, N. Čeh (K), Kidrič. Na klopi: Musič, Krajnc, Furjan. Trener: Damjan Vogrinec.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore
Tagi