NK Domžale: Zmaga na najslajši način

Nogometaši Domžal so se z drugo zaporedno zmago utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Na reprezentančni odmor so se odpravili z zmago proti Luki Koper in štirimi točkami prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Trener Stevan Mojsilović po obračunu na Bonifiki ni skrival zadovoljstva, saj je njegova ekipa ponovno ujela pravo formo. S superiorno igro je ugnala Aluminij in Koper, tako da štirinajstdnevni odmor za dvakratne državne prvake ne prihaja ob pravem času.

Vir: NK Domžale (www.nkdomzale.si)

Nogometaši Domžal so v 13. kolu Prve lige NZS prikazali odlično predstavo in na koprski Bonifiki, kjer je v letošnji sezoni zmagal le vodilni Maribor, slavili z 2:1. Dvakratni državni prvaki so povedli že v 14. minuti, ko je po podaji Balkovca s kota svoj prvi gol v domžalskem dresu dosegel Denis Halilović. Tudi v nadaljevanju so bili varovanci Stevana Mojsilovića boljši tekmec in so brez težav nadzirali potek tekme. Kljub temu so Koprčani v 77. minuti z golom Pučka uspeli izenačiti, kar pa ni zmedlo gostov. Tik pred koncem rednega dela je za tri točke poskrbel Zeni Husmani, ki je zabil svoj prvi prvenstveni gol v domžalskem dresu. Pomembne tri točke so dvakratne državne prvake utrdile na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Strelci: 0:1 Halilović 14', 1:1 Pučko 77', 1:2 Husmani 89'

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Nejca Vidmarja, Liridona Osmanaja in Slobodana Vuka. Zaradi bolezni je odsoten Luka Vrhunc, kaznovan pa je Mato Šimunović.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli igralci Domžal.

2. minuta: Domžalčani so prišli do prostega strela dobrih 30 metrov od vrat Kopra. Odlično je sprožil Halilović, ki je meril v spodnji desni kot domačih vrat. Vratar Hasić je s konicami prstov žogo odbil v kot. Po podaji Balkovca s kota so se domači ubranili.

3. minuta: Domžalčani so zaigrali v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Zabret; Knezović, Halilović, Korun, Topić; Kous, Pihler, Skubic; Balkovec, Kovjenić, Vuk.

3. minuta: Domžalčani so ukradli žogo v kazenskem prostoru Kopra. Kovjenić je podal v sredino do Balkovca, ki je z 10 metrov sprožil proti vratom. V zadnjem trenutku je s požrtvovalnim posredovanjem pred praznimi vrati izbil Palčič.

6. minuta: Čadikovski je na desni strani našel Bubala. Slednji je prodrl v kazenski prostor in žogo zavrnil do Čovila, ki je bil deset metrov od vrat povsem sam. Predolgo je okleval s strelom in v zadnjem trenutku so uspešno blokirali gostujoči branilci.

10. minuta: Halilović je za hrbtom domače obrambe v ogenj poslal Balkovca. Slednji je bil na vrhu kazenskega prostora hitrejši od vratarja Hasića, vendar ni uspel sprožiti proti vratom.

0:1 Halilović; 14. minuta: Domžalčani so boljši in tudi nevarnejši nasprotnik. Na levi strani je kot priboril Balkovec. Isti igralec je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Halilović, ki je z glavo neubranljivo zadel zgornji levi kot domačih vrat.

17. minuta: Korun je z dolgo podajo za hrbtom domačih branilcev našel hitrega Vuka. Ta je z vrha kazenskega prostora meril s prve na volej, a je meril previsoko.

20. minuta: Domžalčani so prišli do novega kota na desni strani. Balkovec je poslal še eno žogo pred vrata, kjer pa je bil tokrat najvišji Čovilo.

22. minuta: Kovjenić je na desni strani priboril nov kot. Balkovec je poslal predložek proti Haliloviću, toda tudi tokrat je bil najvišji Čovilo. V nadaljevanju akcije so gostje prišli do novega kota, a so se domači znova uspešno ubranili.

26. minuta: Koper je prišel do prvega kota na tekmi. Z desne strani je žogo v kazenski prostor poslal Popović, na prvi vratnici pa je uspešno odbil Korun.

29. minuta: Zaradi prekrška nad Čadikovskim je rumeni karton prejel Uroš Korun.

32. minuta: Skubic je priboril prosti strel 40 metrov od domačih vrat. Vratar Hasić ni postavil živega zidu in Halilović je znova močno udaril po žogi. Pravi projektil je zletel le za las čez zgornji desni kot koprskih vrat.

37. minuta: Domžalčani so prišli do novega kota z desne strani. Balkovec je žogo poslal na prvo vratnico, kjer je uspešno v stranski avt izbil Palčič. V nadaljevanju je Kous z leve poslal nizek predložek v kazenski prostor, kjer so vsi igralci zgrešili žogo, zbran pa je ostal Hasić, ki ni imel težkega dela.

39. minuta: Koprčani so pletli mrežo okoli kazenskega prostora Domžal. Na levi strani je do žoge prišel Čadikovski, ki je uspel poslati predložek v kazenski prostor. Tam je s šestih metrov z glavo streljal Čovilo, a se je z bravurozno obrambo izkazal Zabret, ki je odbil v kot. Z desne strani je podal Popović, v kazenskem prostoru pa je do strela prišel Bubalo. S 13 metrov je stresel prečko, od koder se je žoga odbila v gol avt.

45+1. minuta: Po prodoru Pergerja je do žoge na levi strani prišel Pučko. Poslal je predložek na prvo vratnico, kjer je z glavo streljal Čovilo. Meril je mimo daljše vratnice. Četrti sodnik Nejc Kajtazović je označil še minuto dodatka prvega polčasa.

45+2. minuta: Po dobri minuti dodatka je glavni sodnik Matej Jug označil konec prvega polčasa, v katerem so bili Domžalčani veliko boljši tekmec in zasluženo vodijo.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Kopra.

48. minuta: Vuk je na desni strani polovice Domžal storil prekršek nad Pergerjem. Popović je poslal predložek na prvo vratnico, kjer je uspešno odbil Korun.

51. minuta: Skubic je 30 metrov od vrat Domžal igral z roko. Prosti strel je izvedel Blažič, ki je močno meril po tleh. Vratar Zabret je žogo zanesljivo ujel.

52. minuta: Topić je na desni strani polovice Kopra priboril prosti strel. Zopet je odličen predložek v kazenski prostor poslal Balkovec. Žoga je letela proti Korunu, a je uspešno izbil Palčič.

53. minuta: Domžalčani so prišli do prvega kota v drugem polčasu. Balkovec je podal v kazenski prostor, kjer je pred Korunom izbil Palčič.

53. minuta: V ekipi Kopra je Bubala zamenjal Brečević.

54. minuta: Balkovec je na sredini igrišča podaljšal žogo za hrbet domače obrambe. Proti vratom je stekel Vuk, ki je pred golom uspešno preigraval. S petih metrov je streljal proti vratom, a je pred golovo črto uspešno blokiral Blažič.

55. minuta: Zaradi prekrška na polovici Domžal je rumeni karton prejel Žiga Kous.

57. minuta: Palčič je z dolgo podajo za hrbtom domače obrambe našel Pučka. Ta žoge ni uspel najbolje zaustaviti, a je moral vratar Zabret vseeno posredovati. Žogo je odbil v kot, po katerem je bil najvišji v kazenskem prostoru prav gostujoči vratar.

59. minuta: Mavrič Rožič v svojem kazenskem prostoru ni najbolje posredoval in Domžalčani so prišli do kota. Z leve strani je na prvo vratnico podal Knezović, ki je s težkega položaja z glavo streljal mimo desne vratnice.

59. minuta: Domžalčani so hitro prišli do nove priložnosti. Kovjenić je žogo odlično namestil Pihlerju, ki je s 14 metrov močno sprožil pod prečko. Vratar Hasić je žogo uspešno odbil.

63. minuta: Skubic je prodiral po desni strani. Podal je na vrh kazenskega prostor, kjer se je odlično postavil Balkovec in izsili prekršek. Z 18 metrov je prosti strel izvedel Balkovec in v živem zidu zadel Čovila. Odbito žogo je proti vratom poslal Skubic, vendar vratar Hasić ni imel težkega dela.

65. minuta: Popović je izvajal prosti strel z leve strani. Poslal je ostro žogo pred vrata, kjer jo je uspešno s pestmi odbil vratar Zabret.

70. minuta: V ekipi Kopra je Čovila zamenjal Lotrič.

72. minuta: Palčič je na desni strani priboril kot za domačine. Popovič je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je na prvi vratnici uspešno izbil Korun.

73. minuta: V ekipi Domžal je Aleksa Pihlerja zamenjal Zeni Husmani.

75. minuta: V ekipi Domžal je Jureta Balkovca zamenjal Saša Aleksander Živec.

76. minuta: V ekipi Kopra je Čadikovskega zamenjal Majcen.

1:1 Pučko; 77. minuta: Mavrič Rožič je bil pri žogi na svoji polovici. S podajo po sredini je našel Majcna, ki je s prve s peto zaposlil Brečevića. Ta je na levi strani kazenskega prostora našel Pučka, ki si je s preigravanjem v sredino pripravil prostor za strel. S 15 metrov je neubranljivo meril v zgornji levi kot gostujočih vrat.

80. minuta: V ekipi Domžal je Gorana Vuka zamenjal Rudi Požeg Vancaš.

83. minuta: Knezović ni uspel najbolje izbiti žoge s svoje polovice. Do nje je prišel Popović, ki je s 25 metrov, nekoliko z desne strani, močno sprožil. Žoga je zletela za las mimo zgornjega desnega kota gostujočih vrat.

86. minuta: Kovjenić je storil napako na sredini igrišča. Majcen je zaposlil Brečevića, ki ga je v kazenskem prostoru odlično zaustavil Knezović. Na nasprotni strani je do zaključnega strela prišel Kovjenić, ki je z 20 metrov streljal mimo zgornjega levega kota domačih vrat.

1:2 Husmani; 89. minuta: Živec je preigraval v kazenskem prostoru Kopra. Žogo je podal navzven do Husmanija, ki je z 20 metrov močno streljal. S pomočjo enega od domačih branilcev je žoga končala v spodnjem levem kotu koprskih vrat.

90+1. minuta: Četrti sodnik Nejc Kajtazović je označil še tri minute sodnikovega dodatka.

90+4. minuta: Glavni sodnik Matej Jug je označil konec tekme in Domžalčani so zabeležili drugo zaporedno zmago. Bravo! Gremo skupaj do vrha!

Tagi