Zmaga Kalcer Radomelj na prvi pripravljalni tekmi

Radomljani so na prvi pripravljalni tekmi na novo sezono igrali proti albanskemu prvoligašu FK Kukësi. V radomeljskem Športnem parku so pred maloštevilnimi gledalci po prvem polčasu zaostajali, na koncu pa so slavili z 2-1.

Na prvi pripravljalni tekmi so se Radomljani pred domačimi gledalci predstavili v dobri luči. Proti albanskemu prvoligašu so tekmo začeli trije novinci, ki so prišli v tabor Radomljanov na začetku priprav. Trener članske ekipe Dejan Djuranović je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Andrić, Lidjan, Karamatić, Čagalj, Kumer, Barukčič, Šipek, Šipek, Avbelj, Cerar, Nunić, Osmanaj. V prvem polčasu so najprej nekaj priložnosti nanizali gosti, a je dvakrat dobro posredoval Andrić, dva strela pa nista bila nevarna za domača vrata. Radomljani so hitro vzpostavili ravnotežje, večina igre v prvem polčasu pa je potekala med obema kazenskima prostoroma. Vodilni zadetek so gostje dosegli v 35. minuti, ko so zadeli po prodoru v kazenski prostor po desni strani.

V drugem polčasu so na igrišče stopili še Ivačič, Zukić, Zupanc, Jazbec, Kovjenić, Primc, Hlede, Vidmar, Filipović, Stoiljković, Jakovljević in Marinšek. V 50. minuti so Radomljani prišli do izenačenja, iz enajstih metrov s strelom po sredini zadel Kovjenić. Do zmage so Radomljani prišli v 91. minuti, ko je Kovjenić spodkopal žogo in podal čez obrambo Albancev proti vtekajočemu Marinšku, ki je nato zaključil s strelom v dolgi spodnji kot.

V petek bodo rumeni odigrali še drugo pripravljalno srečanje, ko se bodo v domžalskem Športnem parku ob 20h pomerili z Domžalami.

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zorež
Tagi