Zmaga kadetinj in drugi poraz članic ŽNK Radomlje na domačem igrišču

Ekipa U 17 ŽNK Radomlje je v soboto gostila ekipo Maribora in si priborila šesto zmago v sezoni. Nasprotnicam so zabile štiri zadetke, hat-trick pa je dosegla Ana Milović. Dan kasneje pa so članice igrale proti ljubljanskemu Krimu, na tekmi pa jim ni in ni šlo. Igralke so kljub mnogo priložnostim in vodstvu na koncu morale priznati premoč gostjam, ki so slavile z 1-2.

Kadetinje so tekmo proti ŽNK Mariboru začele dobro in nadzorovale potek srečanja. Po dobre četrt ure igre se je Ana Milović znašla v imenitni priložnosti, ko je po globinski žogi krenila proti golu, po strelu pa je gostujoča vratarka uspela odbiti žogo v kot. Po kotu je do strela z glavo znova prišla Ana Milović, žoga pa je končala v gol avtu. Do vodstva so domačinke prišle v 21. minuti, potem ko se je iz oči v oči z vratarko Savino Gustinčič znašla Ana Milović in žogo mimo nje poslala v gol. Štiri minute kasneje so Radomljanke podvojile vodstvo, ko je še drugi gol na srečanju dosegla Ana Milović, tokrat s petnajstih metrov po podaji Tjaše Kumer. Že v naslednjem napadu bi asistentka pri drugem zadetku lahko vpisala svoj četrti zadetek v sezoni, a ji je veselje preprečila prečka.

V drugem polčasu so gledalci spremljali podobno sliko, kot v prvem. Po štirih minutah nadaljevanja je na tri proti nič povišala Neža Razpotnik, ki je vstopila namesto Ane Černelič. Zadela je s strelom z leve strani v kazenskem prostoru proti oddaljeni vratnici. V nadaljevanju tekme so do nekaj priložnosti prišle tudi gostje, Ana Majerič je tako zatresla prečko po kotu z leve strani. Dvakrat se je izkazala tudi Pia Božič, ki je ubranila strela Sare Adam in Sofie Marković znotraj kazenskega prostora. Gostujoča vratarka pa je dvakrat ubranila strel Ani Milović; enkrat po prodoru le-te, drugič pa po strelu s štirinajstih metrov. V 66. minuti je svoj tretji zadetek na tekmi in dvajsetega v sezoni dosegla še Ana Milović in si tako še utrdilo vodstvo na lestvici strelk pred Saro Makovec. Mariborčanke so častni gol dosegle osem minut pred koncem srečanja, po protinapadu je zadela Sofia Marković. Mlade Radomljanke v jesenskem delu prvenstva čaka še domača tekma proti Primorju, ki bo v soboto, 19. novembra ob 11h, v enajstem krogu pa so proste.

9. krog Lige deklet do 17 let, Športni park Radomlje
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor 4-1 (2-0)
Strelki: Milović 21., 25., 66., Razpotnik 44.; Marković 72.
Opominjana: Majerič.

ŽNK Radomlje: Božič, Milović, Černelič (K) (Razpotnik 36.), Peterka, Kumalić, Kumer (Ručman 70.), Šere (Snedec 41.), Vindišar (Jereb 67.), Kličić (Belavić 41.), Klopčič, McQuarrie. Na klopi: Kovač, Bizilj. Trener: Peter Kristan.

Naslednji dan pa so na igrišče stopile še članice, ki so tekmo začele odločno, a poti do mreže niso našle, mimo vrat sta že v uvodnih petih minutah streljali Sarah Ljubijankić in Barbara Kralj. Do strela je prišla tudi Ana Černelič, ki pa je ob poskusu loba žogo poslala malce mimo vrat. V 33. minuti je sama proti vratarki krenila Monika Boh, a je ob strelu žogo poslala v vratarko Niko Pintarič.

Tudi gostje so prišle do nekaj nevarnih strelov. Tako se je ob prostem strelu Monike Kastelec izkazala Sonja Čevnik, Jasna Osmanagić pa je streljala mimo vrat. Rumene bi pred koncem prvega dela igre lahko povedle, a je po predložku Ane Černelič in preusmeritvi žoge Sarah Ljubijankić gostujoča vratarka žogo odbila v kot.

V drugem polčasu so Radomljanke povedle po osmih minutah nadaljevanja; lepo globinsko žogo Maruše Sevšek je sprejela Monika Boh in se napotila proti golu ter zadela s strelom po tleh. Gostje izenačile v 63. minuti, ko je po podaji z leve strani zadela Žana Rus. Devet minut kasneje je po strelu gostij žogo na kratko odbila Sonja Čevnik, gostujoča napadalka pa je krenila nanjo, radomeljska vratarka pa je nato storila prekršek nad njo, sodnica Doroteja Mušič pa je takoj pokazala na najstrožjo kazen, ki jo je v gol spremenila kapetanka Nika Babnik. Nekaj minut za tem je bil zaradi protestiranja izključen še domači trener Davor Previšić.

Do konca srečanja so Radomljanke nanizale še tri lepe priložnosti za izenačenje, a žoga ni končala v golu. Strel Barbare Kralj z osemnajstih metrov je obramba gostij odbila v kot, po kotu pa je Ana Černelič z glavo streljala mimo vrat. Monika Boh se je po globinski podaji srečala iz oči v oči z gostujočo vratarko, a se je ob preigravanju zapletla, v sodnikovem dodatku pa je Ana Černelič zatresla še prečko.

Do konca jesenskega dela prvenstva Radomljanke čakajta še tekmi proti Primorju in Fužinarju. V nedeljo ob 11h bodo gostovale v Ajdovščini, teden kasneje pa bodo ob 14h gostile še Korošice.

10. krog Slovenske ženske nogometne lige, Športni park Radomlje
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Krim 1-2 (0-0)
Strelke: Boh 53.; Rus 63., Babnik 73. (11-m)
Opominjane: Čevnik, Čagran, Kumalić; Babnik.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Čevnik (K), Čagran, Kralj, Vrhovnik, Sevšek, Gadnik, Ljubijankić (Ekić 46.), Boh, Černelič, Kumer, Kumalić. Na klopi: Žejen, Jagarinec, Jereb. Trener: Davor Previšić.

Avtor: A.S. Foto: Rok Zore (ŽNK Radomlje)
Tagi