Zmaga in 2. mesto sta več kot uspešen uvod v sezono za Marka Jermana

Ta vikend se je v majhnem italijanskem mestu Adria, ki se nahaja blizu Benetk, za Marka Jermana več kot uspešno začela sezona dirkanja v pokalu Alpe Adria.

Najprej v soboto, 4. maja 2014, z zmago v kaotični dirki, ko je na startu dirke začelo močno deževati in so morali dirkači v garaže zamenjati gume za dežne, kar se je izkazalo za dobro odločitev, saj si je Marko kljub temu, da se je proga tekom dirke začela sušiti, v uvodnih krogih uspel privoziti dovolj veliko prednost in jo zadržati do konca.

V nedeljo, 5. maja 2014, pa je bilo vreme kot zanalašč za dirkanje. Na ogled dirke so se podali tudi najbolj zvesti navijači Slovenskih matadorjev v tem športu. Marko je v svoji klasi Superstock 1000 dirko začel generalno iz 2. mesta. Že takoj po startu kazalo, da bo ponovil sobotni uspeh. Vendar se je odločitev, da dirko odpelje z najmehkejšo različico gum, izkazala za napačno. Tako je Marka ugnal njegov največji konkurent, Čeh Filla Michael. Marko se je moral tako zadovoljiti z 2. mestom, vendar je skupaj s sobotno zmago zasedel prvo mesto v skupni razvrstitvi Superstock 1000.

Naj omenimo tudi ostale predstavnike, ki vozijo v isti klasi kot Marko Jerman. Na prvi dirki je Matej Kraljič po napaki odstopil, na drugi dirki pa zasedel solidno 8. mesto. Uspeh je dopolnil veteran Berto Camlek, ki je v klasi Superbike zasedel odlično 3. mesto in nato še 5. mesto.

Naslednja dirka bo 25. maja 2014, na Madžarskem dirkališču Panonnia Ring.

Vse rezultate o dirki najdete TUKAJ.

Avtor: Aleksander Jovič; Foto: Aleksander Jovič, Bojan Grašič
Tagi