Zmaga Domžal z grenkim priokusom

Domžale – Gorica 3:0

Nogometaši Domžal so tudi drugo četrtino prvenstva začeli prepričljivo. Še več, proti Gorici so na domačem igrišču dosegli najvišjo zmago v sezoni, hkrati pa so zaradi poraza ljubljanske Olimpije v Novem mestu, ostali edina neporažena ekipa v najmočnejši slovenski ligi. Seveda pa ne gre pozabiti na nov mejnik domžalske obrambe na čelu z vratarjem Nejcem Vidmarjem, ki je nepremagan že neverjetnih 990 minut. Kljub številnim superlativom pa je imela tokratna zmaga žal tudi grenak priokus.

Dvakratni državni prvaki so v 38. minuti ostali brez Zenija Husmanija, ki je po prvih predvidevanjih utrpel hujšo poškodbo kolena. Podrobne preiskave bodo že jutri ovrgle ali potrdile sum strgane sprednje križne vezi: ''Zadovoljni smo zaradi točk in zmage, a imamo ob tem grenak priokus. Izgubili smo Zenija Husmanija, saj gre po prvih ocenah za težjo poškodbo kolena. Njegova poškodba ne boli le zaradi njegove daljše odsotnosti z igrišč, ampak smo izgubili odlično osebo, ki ekipi veliko pomeni. To je hud udarec in upam, da se bomo znali s tem soočiti,'' je v uvodu novinarske konference po tekmi z globokim glasom dejal trener Luka Elsner, ki se je v nadaljevanju osredotočil na oceno svoje 40. tekme v vlogi stratega Nogometnega kluba Domžale: ''Zagotovo nismo pričakovali lahke tekme in takšnega rezultata kot smo ga dosegli. Po dobrem uvodu je Gorica prilagodila svojo postavitev in začela pritiskati na našo obrambo. Osvajali so vse več žog in posledično postajali vse bolj nevarni. Do konca prvega polčasa smo trpeli, a smo vzdržali. V drugem polčasu pa sta nas potrpežljivost in posest žoge pripeljali do ključnega trenutka na tekmi. Zadetek smo dosegli v idealnem trenutku. Po vodstvu smo se v fazi obrambe počutili udobno, v napadu pa smo po dveh prekinitvah tekmo odločili v svojo korist. Najpomembneje je, da smo začeli novo serijo zmag, hkrati pa ostaja cmok v grlu zaradi poškodbe Zenija, ki je vselej garal za ekipo. S psihičnega vidika je to zagotovo močan udarec za naše moštvo.''

Domžalčani so prvi gol dosegli v 56. minuti, ko je odličen predložek z desne strani poslal Aladin Šišić, pred vrati pa je z mojstrskim strelom z glavo žogo v mrežo poslal Sasha Aneff, ki je na zadnjih osmih tekmah dosegel kar pet golov. Na podvojitev vodstva je morala 600 glava publika počakati le slabi dve minuti. Po podaji Nejca Skubica s prostega strela je svoj prvi gol v dresu Domžal dosegel branilec Kenan Horić. Končni izid je po drugi zaključni podaji Skubica, tokrat s kota, postavil Joshua Parker, ki je dosegel svoj četrti gol v sezoni, drugega v prvenstvu: ''V pripravi na tekmo smo se osredotočili predvsem na igro po krilnih položajih. Gorica igra s tremi igralci v sredini in s petimi v zadnji liniji, zato je edina rešitev najti prostor na krilih. Ko se zoperstaviš takšni postavitvi, sta krilna nogometaša edina prosta, zato po sredini enostavno ni šlo. Čeprav smo imeli premalo kvalitetnih predložkov in v prvem polčasu tudi premalo igralcev v kazenskem prostoru, smo bili potrpežljivi. Prav akcija po boku je pripeljala do prvega zadetka. Z drugačno igro se je Gorici zelo težko zoperstaviti,'' je taktično izbiro pojasnil 32-letni strateg Domžal.

Po štirih tekmah v domačem Športnem parku Domžalčane že v soboto čaka šesto gostovanje v letošnji sezoni. Pot jih bo vodila v Celje, kjer so na zadnjih štirih tekmah remizirali 0:0. Niz neporaženosti na Areni Petrol sicer traja že več kot tri leta: ''V Celju pričakujem popolnoma drugačno tekmo kot danes, saj je način igre Celja bistveno drugačen od Gorice. V fazi obrambe nas čaka zelo zahtevno delo, saj imajo Celjani v napadalnem delu ekipe zelo nevarne igralce, ki okoli kazenskega prostora nasprotnika zelo dobro kombinirajo. Na drugi strani pa tekmecu puščajo več prostora in to bomo poizkušali s primernim sistemom igre in s pravim profilom igralcev tudi izkoristiti. Želja tekmeca bo zagotovo na najvišji ravni, saj nas zaradi trenutnega položaja vsaka ekipa želi premagati in kot prva vzeti naš skalp,'' je napoved naslednje tekme sklenil domžalski trener, ki bo v Celju lovil svojo 19. zmago v vlogi trenerja.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpotič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi