ŽKK Domžale že drugič v finalu slovenskega pokala

Prvi dan finalnega turnirja Pokala članic je postregel z dvema izjemno napetima tekmama in dramatičnima zaključkoma. Domžalčanke so s 50:49 ugnale Konjice, Triglavanke pa s 55:54 Athlete Celje.

V izjemno izenačeni tekmi, saj sta se ekipi kar dvanajstkrat izmenjali v vodstvu, šestkrat pa je bil izid poravnan, je z delnim izidom 15:0 je v tretji čtrtini Domžalčankam uspel preobrat. Takrat so prišle vodstva s 35:33, trojka Neje Klančnik za 36:35 pa je bil prvi koš Konjičank po kar sedmih minutah in pol. 25-letna košarkarica je dosegla tudi zadnjih pet točk Konjic, s katerimi so gostje tri minute pred koncem povedle z 49:44 in imele pri 49:48, 20 sekund pred koncem, celo dva prosta meta za višje vodstvo, a je bila Nika Pokorn nenatančna. Z dvema zadetima prostima metoma je tekmo sedem sekund pred koncem odločila Annamaria Prezelj, sicer tudi najboljša igralka tekme s 24 točkami in 10 skoki.

Izjava trenerja Domžal, Vlada Velikonja po tekmi: "Nikoli ne mečemo puške v koruzo in tudi tokrat je nismo. Dekleta so se zavedala, da so trenirale tako pred božičem, kot pred novim letom in so si res želele te zmage ter v tej želji enostavno pregorele. Konjice so odlično izkoriščale tisto, kar ponujajo, za kar jim iskreno čestitam. Vrnili smo se z mirnostjo, imeli dovolj energije in igralk v rotaciji, je pa bila to danes zagotovo ena slabših tekem te sezone. Morda smo zmago izvlekli ravno zaradi tega, ker že celo sezono veliko vlagamo."

DOMŽALE : KONJICE 50:49 (13:13, 6:16, 20:9, 11:11)
Prezelj 24 (10 skokov), Špacapan 9; N. Klančnik 15, Hatunšek 7 (5 skokov).

FINALE:
Nedelja, 16. marca, ob 18.00 – NEPOSREDNI PRENOS NA TV SLOVENIJA 2!
DOMŽALE : TRIGLAV

Avtor: KZS; Foto: KZS
Tagi