ŽKK Domžale poskrbel za prijetno druženje ženskih košarkarskih klubov v Trzinu

Ženski košarkarski klub Domžale je skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije in Združenjem ženskih košarkarskih klubov ob zaključku sezone organiziral družabno-športni dogodek Festival ženske košarke. V soboto so se tako mlade slovenske košarkarice zbrale v Športnem parku Trzin – Mlake, kjer so dekleta v treh starostnih kategorijah U13, U15 in U17 igrale košarko 3×3. V tekmovanje se je podalo 19 ekip, ki so bile sestavljene iz deklet šestih klubov iz celotne Slovenije.

Greli so nas nasmejani obrazi deklet in prijetno sonce ter neumorni prostovoljci ŽKK Domžale. Vsi smo izžarevali obilico dobre volje ter prireditev pripravili v izjemni slogi. Vsem gre zahvala za brezhiben potek prireditve.

Vse zbrane v športnem parku je pozdravil župan Trzina Peter Ložar, kateremu je generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović v zahvalo predal spominski dres. Z veseljem sta se tekmovanja udeležili tudi članska reprezentantka Annamaria Prezelj ter Ela Mičunović, nosilka srebrne kolajne v metanju trojk z zadnjih mladinskih olimpijskih iger. Annamaria Prezelj je prve košarkarske korake naredila prav v Trzinu, vsem dekletom pa je zaželela, da še naprej pridno trenirajo, a ob tem ne pozabijo na obiskovanje šole, saj sta izobrazba in razgledanost v življenju zelo pomembni.

Za konec sobotnega druženja so bile v vseh treh kategorijah razglašene najboljše ekipe, posameznice pa so iz rok predsednika ŽKK Domžale Bojana Dremla, predsednika Združenja ženskih klubov Boruta Kopa, Prezljeve in Lipka prejele praktične nagrade.

Poleg vseh prostovoljcev, ki so opravili izjemno delo, se za podporo pri izvedbi dogodka zahvaljujemo Občini Trzin.

Dogodek je omogočila tudi Občina Domžale ter podjetja: Spalding, Tosama, CPU izobraževalni center, Našitki Šimenc, Bioteh, Vigrad, JUB, Tlaki Kavka, Hiša na travniku, Radio HIT, Vigrad, Pizzerija Olivija, Marg d.o.o., In2 d.o.o. Koper, Burger d.o.o.

Posebna zahvala za pomoč gre tudi tabornikom roda Skalnih taborov iz Domžal in Roda Bistriških gamsov iz Kamnika.

Najbolj pomembno je, da so tisti, ki so se tega dogodka udeležili, resnično uživali in ko vidiš nasmeh na obrazih igralk in slišiš izredno pozitivna mnenja ostalih prisotnih, potem veš, da je takšna prireditev bila dobra ideja.

Avtor: ŽKK Domžale; Foto: ŽKK Domžale
Tagi