ŽKD Ledita sezono predčasno zaključila na odličnem 3. mestu 1. SKL za ženske in nazivom Pokalnih podprvakinj

Člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na dopisni seji sprejeli odločitev, da so tekmovanja v vseh ligah in starostnih kategorijah pod okriljem KZS za sezono 2019/2020 s petkom, 20. marcem 2020 uradno zaključena. Ob tej priložnosti lahko samo rečemo, iskrene čestitke našim članicam in strokovnemu vodstvu za 3. mesto v državnem prvenstvu in za naziv Pokalnih podprvakinj.

Za prvo sezono več kot pričakovano. Ob tem seveda iskrene čestitke vsem mlajšim kategorijam za uspešne dosežke v celi sezoni. Končni vrstni red še čakamo, vendar so bile naše pionirke v prve delu neporažene, kar ni ravno mačji kašelj. Alina Žitek ostaja najboljša strelka lige U15, Ekipa Ledita Matica M.B prvak druge lige WABA U17, in še in še … Bravo … Spisala se je uspešna in zelo zadovoljiva sezona …

Ravno tako smo ponosni na organizacijo Zaključnega turnirja Pokala članic, ki je v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije potekal 7. in 8. marca 2020 v Športni dvorani Domžale. Pred polno dvorano in bučnim domačim občinstvom smo uspeli doseči cilj – naziv Pokalnih podprvakinj.

Dekleta in stroka OSTANITE ZDRAVI, da bomo kmalu skupaj spet pod koši pisali nove zgodbe

Nekaj misli o predčasnem zaključku sezone nam zaupa še predsednica ŽKD Ledita Elvira Rošić Ključanin: “Najprej se želim zahvaliti vsem in vsaki, ki ste skupaj z nami spisali čudovito in uspešno sezono! Hvala vsem trenerjem,ki so v letošnji sezoni dvignili raven kvalitete dela,kar je vidno pod koši. Alen Ploj, Jani Kuclar, Urša Žibert, Tana Rošić in jaz smo pred sezono zastavili cilje in strategijo, kar se je že po prvem delu tekmovanj poznalo v vseh selekcijah. Pogoje za delo imamo izredno dobre. Upam, da bomo uspeli nadaljevati v vsem, kar imamo in morda še kaj dodati. Veliko presenečenje je dosegla članska ekipa v premierni sezoni 1. SKL v kateri so našla svoje mesto tudi mlajša dekleta.

Predvsem se želim zahvaliti VSEM DRUŽINAM IGRALK, ki s svojim doprinosom pomagajo pri pisanju naših zgodb, da podpirajo dekleta in s tem tudi nas. Hvala vsem, da ste del ŽKD LEDITA Kot v vsaki uspešni zgodbi, tudi v naši seveda za vsem stojijo ljudje in podjetja brez katerih ne bi uspeli uresničiti vseh ciljev: AS Domžale, Matica M.B., Tosama, Občina Domžale, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Avtoprevoznik Vuk Kristjan s.p …

Ne glede na situacijo v kateri se je znašel cel svet, si želimo v LEDITI nadaljevati z dobrim delom. Kljub predčasno končani sezoni, zagona, želje volje ne primanjkuje. Upamo le, da vsi ostanejo zdravi. Po teh izkušnjah izolacije in karanten upam, da bodo dekleta še bolj zagnano in željno pristopila na treninge, ki se bodo začela takoj, ko bo dovoljeno. Do takrat pa še enkrat HVALA vsem in čuvajte nase ter na svoje najbližje!”

Alen Ploj, trener Jasmin Sport Ledita: “Pred začetkom letošnje sezone smo se z vodstvom kluba sestali skupaj, postavili realne cilje ter sestavili ekipo skoraj povsem na novo. Po koncu sezone lahko trdim, da sem izredno zadovoljen s tem, kako smo kot ekipa razvili iz tekme v tekmo. Punce so bile prava “klapa” na in izven igrišča, rezultatsko pa smo po mojem mnenju več kot presegli cilje, ki smo jih zastavili pred sezono. Drugo mesto v pokalnem tekmovanju, v izjemnem vzdušju pred domačo publiko na finalni tekmi proti Celju ter končno tretjo mesto v državnem prvenstvu, kjer smo bili celotno sezono zelo konstantni, je dokaz, da je bila sezona zelo uspešna.

Velika zahvala v mojem imenu vodstvu kluba, celotnemu strokovnemu štabu skupaj s kondicijskem trenerjem Klemnom Zaletelom. Imeli smo res odlične pogoje za delo ter super opravljeno skupno delo v letošnji sezoni. Predvsem pa sem zelo vesel, da so veliko priložnosti dobro izkoristile nase mlajše igralke, kar pomeni tudi lepo prihodnost za naprej.”

Avtor: ŽKD Ledita; Foto: KZS, ŽKD Ledita

Tagi