Zimske pravljične počitnice na Veliki planini

Z Velike planine z veseljem sporočajo, da so končno dočakali pošiljko snega, s tem pa pričetek zimskih aktivnosti. Snežna napoved za naslednje dni je obetavna, v deželo pa prihajajo počitnice. Vabijo vas, da doživite zimsko pravljico pri njih. 

Zimske počitnice lahko preživite na Veliki planini, kjer bodo v tem času nudili kar nekaj zanimivih zimskih aktivnosti. Že to nedeljo, 14. februarja 2016, bodo odprli smučišče Šimnovec in otroško smučišče Jurček, ki bosta obratovala med 9.00 in 15.00. Prav tako bodo s tem dnevom začeli z nočnim sankanjem in sicer med 17.00 in 20.00. Na potep po Veliki planini se lahko podate tudi s krpljami.

Vodja obratovanja smučišča na Veliki planini Andrej Potočnik je z veseljem sporočil: »Na Veliki planini imamo trenutno 50cm naravnega snega. Jutri bodo proge urejene in pripravljene za prve smučarje in sankače. Ekipa zaposlenih družbe Velika planina, d.o.o. je proge urejala zadnja dva dneva, veliko dela pa nas še čaka v prihodnjih dneh, saj pričakujemo še nadaljnje pošiljke snega.«

Smučišče Šimnovec in otroško smučišče Jurček
Smučišče Velika planina se razprostira na višini med 1412 in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane in Kranja.
Na Veliki planini obratuje novo postavljena vlečnica Jurček, namenjena otrokom in smučarjem začetnikom, ter sedežnica Šimnovec, ki je bila lani generalno obnovljena. Dolžina proge otroškega smučišča je 300 m, ta pa je varna in primerno urejene

Nočno sankanje
Proga za sankanje se nahaja ob dvosedežnici Šimnovec in je dolga 2,4 km ter primerno urejena in osvetljena. Nočno sankanje bo možno od 17.00-20.00. Zadnja nihalka vas v dolino odpelje ob 21.00. Za organizirane večje skupine se odhod v dolino z nihalko lahko podaljša do 22.00. Cena nočnega sankanja je 15€. Možna je tudi izposoja sani, cena izposoje je 2,5 €.

Potep po Veliki planini s krpljami
Pri zgornji postaji nihalke si lahko izposodite krplje in pohodniške palice za 5 € na dan in se z njimi odpravite na potep po Veliki planini.

V kolikor jim bodo vremenske razmere naklonjene in bo dovolj snega pa pričnejo tudi s smučanjem po 3 km dolgem smučišču Šimnovec, med 9.00 in 16.00, sporočajo iz družbe Velika planina.

Na Veliki planini ponujajo torej doživetje za vse, tiste malo mlajše in tiste malo starejše, z več kondicije ali manj, ali za tiste, ki želite le pobeg od vsakdana in zabavo na snegu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Velika planina d.o.o.
Tagi