Zimska ženska liga končana, prvenstvo pred vrati

V soboto, 31. januarja 2015, je v Vipavi potekalo finale zimske lige deklet U15, U17 in članic. V tekmovanju deklet U15 nismo imeli svojih predstavnic. Zmago so osvojile nogometašice Fužinarja, druga je bila Krka, tretje Pomurke in četrte nogometašice Krima.

V polfinalu deklet U17 so se naša dekleta pomerila z ekipo Pomurja, se jim odlično upirale, tudi vodile, a na koncu morale priznati premoč izkušenejšim pomurkam. V tekmi za tretje mesto se je naši ekipi poznala utrujenost in ne glede na vodstvo naša dekleta niso zdržala, a na koncu vseeno osvojile odlično 4. mesto. Tretje so bile nogometašice Ptuja, druga Ajdovščina in prve Pomurke.

Članice so tako kot dekleta U17 odprla tekmovanje s srečanjem proti Pomurju in tako kot mlajše morale priznati premoč s 3:2. V nadaljevanju je sledila slaba tekma proti Vrhniki, kjer so dekleta s podcenjevalnim pristopom krenila v srečanje, kar se jim je ob kopici zapravljenih priložnosti na koncu maščevalo, saj so Vrhničanke enkrat zadele in slavile z 1:0. V nadaljevanju so Radomljanke morale priznati premoč še Mariborčankam, za konec pa so le vknjižile zmago 2:1 proti Ankaranu in tako osvojile končno 5. mesto. Turnir so osvojile Pomurke, Velesovo je bilo drugo, Maribor tretji, Ankaran četrti, Radomljanke kot že omenjeno pete in Vrhnika zadnja, šesta.

Najpomembneje je, da so dekleta tekmovanje zaključila brez poškodb, saj je pred njimi zahtevno obdobje priprav na spomladanski del prvenstva.

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Frane Komatar, Rok Zore (ŽNK Radomlje)
Tagi