Zgodovinski uspeh Tanite Kaje Černe

Nepričakovana vest je prispela iz Španije in sicer, da je tekmovalka, članica Kotalkarskega kluba PIRUETA dosegla zgodovinski uspeh umetnostnega kotalkanja, ne samo v domačem klubu temveč v Sloveniji. Namreč osvojiti dve bronasti medalji na mladinskem svetovnem prvenstvu je izjemen uspeh. Tako je prejela bronasto medaljo najprej v tekmovanju obveznih likov, nato pa še v kombinaciji. Prav bronasta medalja v obveznih likih, ki jo do sedaj še ni prejel noben tekmovalec iz Slovenije na svetovnih prvenstvih je vredna zlata.

Tanita Kaja Černe o kateri smo že poročali se je še kot mlajša mladinka uvrstila v mladinsko reprezentanco Slovenije , na podlagi uspeha na nedavnem evropskem prvenstvu za mlajše mladinke. Tako je bila najmlajša tekmovalka v svoji kategoriji, ki pa je dokazala, da je odlično pripravljena in, da se lahko primerja tudi s starejšimi tekmovalkami ter jih celo premaga.

Tudi oba njena trenerja Anita Brešar in italijanski trener Michele Teruzzi sta bila enotnega mnenja, da je pred Tanito še bleščeča kariera. Pri njeni ekipi imata odločilen pomen tudi njena mama Nives, ki kot nekdanja izvrstna atletinja skrbi predvsem na njeni fizični pripravljenosti in njena sestra Danaja, nekdanja evropska prvakinja, ki spremlja njeno pripravljenost v obveznih likih.

Mlajši tekmovalci so istočasno sodelovali na domačem mednarodnem tekmovanju v umetnostnem kotalkanju za Pokal Perle v Solkanu. Zelo številčna udeležba domačega Kotalkarskega kluba Pirueta (sodelovalo je kar 20 tekmovalk v različnih kategorijah) je prinesla tudi moštveni uspeh, saj je klub osvojil tretje mesto med dvanajstimi klubi iz Italije, Hrvaške in Slovenije.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta
Tagi