Zgodovinska zmaga Radomljanov na Bonifiki

Luka Koper – Kalcer Radomlje 1-2 (0-1)

Radomljani so se včeraj veselili prve zmage v prvoligaški konkurenci, boljši so bili od Luke Koper. Zadetka Snoja in Zavrla sta bila dovolj za tri točke, s katerimi so ujeli priključek z Gorico in Krko. Zmaga je bila trdo prigarana na igrišču, na tribuni pa so svoje dodali še Mlinarji, ki so glasno bodrili svojo ekipo vseh 90 minut.

Tekmo so nekoliko bolj podjetno začeli Kanarčki, ki so prek Lotriča zapretili v šesti minuti, a je le-ta po predložku z desnega boka streljal čez gol. Osem minut kasneje je za Radomljane, ki so tokrat igrali v zeleno črni barvni kombinaciji dresov, iz velike razdalje poskusil srečo Seferović, a je bil tudi on nenatančen. V 23. minuti je pri domačih streljal Žibert, a je obakrat zgrešil cilj. Lepa priložnost se mu je ponudila le minuto kasneje, ko je po prodoru Pučka po desni strani in njegovi podaji v kazenski prostor v padu poskusil spraviti žogo za Andrićev hrbet, a je streljal mimo desne vratnice.

29. minuta pa je prinesla vodstvo Radomljanov. Po predložku Avblja z desne je Vuk s prsmi spustil žogo Snoju na vrh kazenskega prostora, ta pa je z natančnim strelom ob vratnici premagal vratarja Hasića. Večjih priložnosti gledalci do konca prvega polčasa niso videli, so pa Radomljani po vodilnem zadetku zaigrali bolj sproščeno, kar se je opazilo v njihovi igri. Domači so imeli predvsem veliko težav z igro na postavljeno obrambo gostov.

V drugem polčasu so domači odločneje krenili po izenačenje, do česar bi kaj hitro lahko prišlo v 48. minuti. Lotrič je z desne poslal predložek v kazenski prostor, kjer je na oddaljeni vratnici do strela z glavo prišel Štromajer, veselje pa mu je preprečil Andrić, ki je bil praktično že na tleh. Štiri minute kasneje pa je na semaforju pisalo že 0-2. Po predložku Snoja s kota je bil v skoku najvišji kapetan Zavrl in matiral domačega vratarja.

Koprčani so bili v šoku, Radomljani pa so napadali naprej. Dve minuti po drugem zadetku je s strelom z osemnajstih metrov poskusil Avbelj, a je bil Hasić tokrat na mestu. V 55. minuti pa je do žoge na desni strani v kazenskem podajo sprejel Pučko in z natančnim diagonalnim strelom v "malo mrežico" žogo spravil za Andrićev hrbet. Pučko je dosegel jubilejni 900. gol za Luko Koper v prvoligaškem tekmovanju. Domačini so iskali gol priključka, a nikakor niso našli poti mimo radomeljske obrambe, ki je odlično opravila svoje delo. Srečković je tako poskusil srečo s strelom z 18 metrov, a je grdo zgrešil cilj. Na drugi strani je v 66. minuti s petindvajsetih metrov sprožil Snoj, a je njegova žoga takisto zgrešila cilj.

Domačini so vse bolj pritiskali na vrata Radomljanov, a poti do njih niso našli. Halilovićev strel s petindvajsetih metrov je bil še najbolj nevaren, a je žogo poslal čez gol. V 86. minuti so se Kanarčki že razveselili gola Mitrovića, a ga je sodnik Jug razveljavil zaradi prekrška Štromajerja nad Balkovcem ob podaji v kazenski prostor. Mreži sta do konca tekme mirovali, saj si nobena ekipa ni priigrala resnejše priložnosti. Velja omeniti še izključitev Halilovića v 87. minuti, ko mu je po prekršku sodnik pokazal rumeni karton. Koprski igralec mu ni ostal dolžan, Jug pa mu je zaradi žaljenja pokazal direktni rdeči karton.

Radomljani po tej zmagi lažje dihajo, saj so po prvi točki dosegli še prvo zmago in mirneje čakajo sobotni obračun z Mariborom. Za devetouvrščeno Gorico (poraz v Domžalah s 3-0) zaostajajo le za dve točki, mesto pred Goričani pa je Krka, ki je po zmagi proti Olimpiji (2-1) pri sedmih točkah.

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: Rok Zore (NK Kalcer Radomlje)
Tagi