Ženska Extra Liga v novi sezoni širša in še močnejša!

V Restavraciji Park v Domžalah je v soboto, 2. septembra 2017, potekal žreb Ženske Extra Lige v košarki, saj je druga sezona že pred vrati. Letos bo liga širša in še močnejša, saj so iz števila osem sodelujočih ekip v lanski sezoni, prešli na deset sodelujočih ekip. S tekmovanjem pričnejo 15. oktobra 2017, dekleta pa bodo odigrala osemnajst kol. 

Predsednica Ženske Extra lige Elvira Rošić Ključanin, nam je povedala, da je tik pred žrebanjem iz Ženske extra Lige iztopila ekipa KOŠ Celovec, ki je letos igralsko zelo podhranjena. Seveda na njih računajo ponovno prihodnjo sezono. Liga je letos širša in močnejša, saj bodo sodelovale tri nove udeleženke lige in sicer KK Jelša Šmarje, ŠD KOŠ Koper in ŽKK Radost (CRO). Tekmovanje bo potekalo po igralnem sistemu vsak z vsakim. Prav tako tudi letos nameravajo izvesti All Stars in sicer v mesecu januarju prihodnje leto ter zaključni turnir štirih najboljših ekip v mesecu aprilu prihodnje leto.

Po besedah Elvire Rošić Ključanin je liga namenjena razvoju mladih igralk. Zaradi boljše prepoznavnosti pa so Extra ligo preimenovali v Žensko Ekstra Ligo. Prav tako je dodala, da še nimajo generalnega sponzorja, zato vabi vsa podjetja, ki bi želeli podpreti ligo ali pa se marketinško vidijo v njihovih vodah. Letošnja novost je, da bo ekipa ŽKD Ledita domače tekme igrala v novi telovadnici Srednje šole Domžale. Prav tako je domžalska ekipa letos zelo pomlajena.

Predsednica Ženske Extra Lige Elvira Rošić Ključanin.

V letošnji Ženski Extra Ligi bodo sodelovale ekipe: ŽKD Ledita, ŽKK Kranjska Gora – Jesenice, ŽKK Žiri, ŽKK Pomurje, ŽKK Krka, ŽKK Vindi Varaždin (CRO), KK Šmarje Jelša, ŽKK Radost Čakovec (CRO), ŠD KOŠ Koper in ŠD Felix Zasavje.

»Srečno vsem udeleženim ekipam… Se vidimo pod koši,« je bo koncu še dejala Elvira Rošić Ključanin.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: ŽKD Ledita, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi