Že šestič so tekli in obenem še pomagali

Pomagati je lepo, če pa s tem narediš nekaj za svoje telo in obenem prispevaš nekaj evrov za pomoči potrebnim, pa je še toliko lepše. Temu sporočilu je v soboto, 2. junija 2018, sledilo nekaj več kot 150 tekačic in tekačev vseh kategorij, saj so bili del šestega dobrodelnega teka Tečem, da pomagam, ki je v organizaciji domžalskega in kamniškega Lions Kluba potekal v Arboretumu Volčji Potok in po zeleni rekreacijski osi Kamniške Bistrice.

Tradicionalni dobrodelni tek Tečem, da pomagam, je letos potekal po zeleni osi Kamniške Bistrice, saj se je trasa teka vila od Arboretuma Volčji Potok do Podrečja in nazaj. Dobrodelnega teka, ki ga že šesto leto zapored družno organizirajo člani Leo in Lions klubov Domžale in Kamnik, se je letos udeležilo nekaj več kot 150 tekačev in tekačic, ki so se pomerili na 5 in 10 kilometrski razdalji ter z udeležbo na teku oziroma plačilom štartnine, pomagali slepim in slabovidnim otrokom ter pomoči potrebnim družinam in posameznikom.

Po zbiranju prijav in razdelitvi štartnih številk je Katjuša Koprivnikar na posebnem poligonu z ovirami predstavila belo palico, kjer so se lahko sodelujoči na teku in obiskovalci z zavezanimi očmi preizkusili v hoji s palico. S tem so lahko doživeli svet, v katerem živijo slepi in slabovidni. Sledil je pozdravni nagovor predsednika Lions kluba Domžale Franca Baloha,  predsednika Lions kluba Kamnik Aleša Lipičnika ter Guvernerja Lions Slovenije Marka Gospodinjačkega. Teka so se udeležili tudi župan Občine Mengeš Franci Jerič, ki je celo zmagal na pet kilometrski progi v svoji kategoriji, podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, ki je zasedla drugo mesto v svoji kategoriji na teku desetih kilometrov, župan Občine Trzin Peter Ložar, ter podžupan Občine Kamnik Matej Slapar.

V kulturnem programu so nastopili: Mengeška veteranska godba in Kamniške mažoretke, Veteranska Folklorna skupina Komenda, Žiga Jarkovič iz Društva slabovidnih in slepih pa je zaigral na diatonično harmoniko. Po razglasitvi rezultatov in podelitvi medalj, so organizatorji tekmovanja domžalski podžupanji mag. Renati Kosec in kamniškemu podžupanu Mateju Slaparju, izročili čeka po 950 evrov, ki ju bosta v svojih občinah namenila pomoči potrebnim.

Da pa je prireditev potekala varno in nemoteno so poskrbeli  gasilci PGD Radomlje, ki so spremljali tekače na zeleni osi Kamniške Bistrice. Organizatorji se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem, ki so pomagali, da je prireditev potekala nemoteno ter seveda tudi vsem donatorjem, kakor tudi tekačem, ki so z startnino in donacijami pripomogli k lepemu izkupičku za pomoči potrebnim družinam.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

 

Tagi