ZDRAVA VADBA ABC- vadba na recept!

Sprememba življenjskega sloga je za marsikoga velika prelomnica v življenju in v današnjih časih jo bo potrebno narediti, če bomo želeli ostati čili in zdravi v častitljivi starosti. Farmacevtske družbe bodo zastrupile naše generacije, če se skupnost, organizacije in društva ne bomo povezale in začele graditi sistematično samozdravljenje. Zato idejo, ki jo je snovala Športna unija Slovenije "Vadba na recept" toplo pozdravljamo!

Kako začeti vaditi, če še niste nikoli vadili v skupini, sploh  nikoli vadili, nikoli se podajali v šport, gibanje, itd. Začnete lahko pri nas, končate pa v katerih izmed drugih društev, ki ponujajo vam prijazno oz. primerno vadbo. Šad Mavrica je odskočna deska za otroke in odrasle. Za otroke v bolj specifičen šport, za odrasle v šport ali rekreacijo, ki je osebi blizu.

Zdrava vadba ABC ponuja ravno to. ZAČETI VADITI! Program A, je namenjen popolnim začetnikom, brez kondicije, znanja kaj početi, kako se gibati, na kakšen način učinkoviti in zdravo vaditi. B program je namenjen tistim, ki ste že nekoliko delali na sebi. Na primer, da si privoščite vsaj dva-krat tedensko sprehod pri katerem pospešite svoj srčni utrip. Program C je namenjen tistim, ki potrebujejo le še malo utrjevanja, znanja in usmeritve, da dosežejo kondicijo, moč in znanje, ki ga potrebujejo za udeležbo na razpisanih vadbenih enotah, ki jih ponujajo druga društva, kot so: aerobika, ples, košarka, odbojka, tenis, itd.

Pogosto se zgodi, da ne vemo kako sploh vaditi. Zgodi se, da v določenih športnih aktivnostih nismo uspešni. Pogosto pa se zgodi, da hodimo na vadbo in ta ni primerna za nas, kot na primer utrjenost mišic medeničnega dna in dokaz da, vadba ni primerna za vas je močenje. Žal a dejstvo je, da je potrebno utrditi osnove, nato delati korake postopoma.

Kar 66% Slovencev je neaktivnih, potrjujejo zadnje študije in to je zaskrbljujoče. Nujno je narediti nekaj zase, nekaj za našo- svojo prihodnost. Priporočamo ZDRAVO VADBO, ki jo za enkrat v društvu izvajamo 1x tedensko in kombiniramo z drugim programom.

Za vse informacije smo dosegljivi na www.sadmavrica.si  ali na sad.mavrica@gmail.com

Naj vam leto, ki prihaja prinese spremembe v pozitivno smer. Gibajte se zdravo in s tem poskrbite zase in vse, ki vas obdajajo. Srečno!

 

Avtor: Predsednica ŠAD MAVRICA, Mojca Grojzdek
Tagi