Zavrč nemočen proti Dobu, Lunder z “dvojčkom” igralec tekme!

"Modri" iz Doba, ki trenutno zasedajo 2. mesto na prvenstveni lestvici 2. SNL, so z včerajšnjo "atomsko" zmago nad Zavrčem vsaj malce zacelili "rane" z minulega pokalnega srečanja za Pokal Slovenije. "Brez milosti so stresli jezo" na že tako zdesetkan NK Zavrč, ki mu nikakor ne gre vse po načrtih v letošnji sezoni. Še več, prvi udarec jim je zadal Marko Lunder, ki je mrežo Zavrča načel že v 1. minuti tekme za 1:0. Na 2:0 je v 22. minuti povišal Albert Račič. Lunder je v 41. minuti postavil rezultat polčasa 3:0.

Za nameček je bil zaradi grobe igre izključen igralec Zavrča Lonzarič, s tem pa je tudi postalo jasno, da vrnitve za Zavrč ni več. V 2. polčasu je že v 48. minuti za 4:0 zadel Ernest Grvala, za pravi potop gostov pa so v le nekaj minutah poskrbeli Gregor Čretnik, Rok Kidrič in Domen Pele, slednji je tudi zadel za končnih 7:0.

Nogometaši Zavrča, ki so se v minuli sezoni borili v 1. SNL so bili nemočni celotno srečanje, s tem visokim porazom katastrofalno nadaljujejo sezono v 2. SNL, saj je to njihov peti poraz, zmagali so le enkrat, ko so doma s 5:1 ugnali NK Veržej. Z osvojenimi 3 točkami zasedajo trenutno 8. mesto na prvenstveni lestvici.

Dobljanom gre v letošnji ligaški sezoni veliko bolje, saj le-ti še ne poznajo poraza, saj so pred včerajšnjo visoko zmago v 5. krogu zanesljivo v gosteh z 0:2 ugnali tudi NK Krko. Trenutno z 12 osvojenimi točkami zasedajo 2. mesto na prvenstveni lestvici 2. SNL.

Marko Lunder je bil z dvema goloma igralec srečanja.

Visoka zmaga je torej odlična popotnica pred obračunom in derbijem 7. kroga v Kranju, ko bodo Dobljani gostovali pri "Orlih" iz NK Triglav Kranj in sicer v nedeljo, 18. 9. 2016 ob 17. uri.

Čestitke za visoko in zanesljivo zmago, vratarju Maticu Čretniku pa čestitke za "clean sheet".

Vsi Za ŠAMPIONE iz Doba!

6. KROG 2. SNL

NK Roltek DOB : NK Zavrč 7:0 (3:0) FT
Marko Lunder (1', 41'), Albert Račič (22'), Ernest Grvala (48'), Gregor Čretnik (64'), Rok Kidrič (68') in Domen Pele (71')
Sodniki: Matkovič Aleksandar (glavni sodnik), Benc Uroš (1. pomočnik), Šinkovec Bojan (2. pomočnik)
Delegat NZS: Vidmar Blaž

Avtor: Gregor Horvatič, PRO Press NK Roltek Dob; Foto: Lado Vavpetič
Tagi