Zatkovićeva ostaja pri Calcitu

V vrstah aktualnih državnih prvakinj, odbojkaric Calcit Volleyja, je po Evi Pogačar pogodbo podaljšala še druga Eva, leto dni mlajša Eva Zatković. Čeprav je imela tudi nekaj ponudb iz tujine, se je 19-letna Ljubljančanka odločila, da še za eno leto ostane v Kamniku in se skuša dokazati v Ligi prvakinj.

»Prav možnost igranja v Ligi prvakinj je eden od razlogov, da sem se odločila ostati v Calcit Volleyju. Rada bi se dokazovala tudi proti najboljšim ekipam v Evropi, kar bi ogromno prineslo k mojemu razvoju. Prav tako sem prepričana, da lahko po uspešni minuli sezoni naša ekipa naredi še korak naprej, zame pa bo to priložnost, da se še bolj dokažem na mestu sprejemalke,« je ob podaljšanju pogodbe dejala Zatkovićeva, ki pa s soigralkami še ni proslavila aktualnega naslova državnih prvakinj.

»Naslova državnih prvakinj zaradi epidemije koronavirusa še nismo proslavile, vendar ne dvomim, da bomo to storile takoj, ko bo to mogoče. Za naslov prvakinj se mi zdi predvsem zaslužna zbranost ekipe ob zadnjih tekmah, ki so nam zagotovile prvo mesto na lestvici po rednem delu, kar pa je tudi na koncu bilo dovolj za osvojeni naslov.«

Kamničanke v nepopolni zasedbi sicer že trenirajo pod vodstvom kondicijskega trenerja Gregorja Sobočana, ki je igralkam dajal napotke tudi v času karantene. »Za telesno pripravljenost sem v času karantene skrbela predvsem s tekom in vajami za moč. Takoj, ko je bilo to dovoljeno, sem se odpravila tudi na mivko, da sem bila vsaj malo v stiku z žogo. Kdaj bomo lahko spet začeli trenirati v dvorani, še ne vem,« si vrnitve v dvorano želi mlada slovenska reprezentantka, ki se ji je po nepričakovanem slovesu Ize Mlakar odprlo tudi mesto korektorice v izbrani vrsti.

»Žal je Iza Mlakar končala svojo uspešno športno pot, tako da bo njeno mesto skušala čim bolje izkoristiti Darja Eržen. Če bi bilo treba, bi bila na mestu korektorice pripravljena pomagati, sicer pa svojo priložnost vendarle vidim na mestu sprejemalke,« pa je svoji reprezentančni poti dejala Eva Zatković.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

Tagi