Zaključni turnir Pokala članic bodo gostile Domžale

Vse bližje je prva končna odločitev letošnje košarkarske sezone za dekleta. Za pokalni naslov se bodo 7. in 8. marca pomerile članice, prav tako pa bomo spremljali končni odločitvi v Mini pokalu deklet. Zaključni turnir, ki bo potekal v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije in ŽKD Jasmin sport Ledita, bo letos gostila Športna dvorana Domžale.

Glavne favoritinje za osvojitev pokalnega naslova so tudi v letošnji sezoni košarkarice Cinkarne Celje. Slednje so se lovorike Pokala članic veselile že 13-krat, nazadnje lani, ko so v mariborski dvorani Tabor v polfinalu ugnale kranjski Triglav in v finalu ljubljansko Ilirijo.

Elvira Rošič Ključanin, predsednica ŽKD Ledita je povedala, da se veseli sodelovanja s Košarkarsko zvezo Slovenije pri skupni organizaciji Zaključnega pokalnega turnirja, saj takšnega dogodka za žensko košarko v Domžalah še ni bilo. “Na polfinalni tekmi bomo dali vse od sebe, da se v finalu pomerimo za prestižni naslov – osvojitev Pokala članic Slovenije. Ob enem si želimo obiska turnirja, ki bo v Športni dvorani Domžale potekal v soboto, 7. in nedeljo, 8. marca 2020. Prenos bo tudi na programu Šport TV. Podpora ljubiteljev košarke, vseh društev in na koncu vseh, ki nas podpirajo, je zelo dobrodošla. Ob tej priložnosti vas vabim, da napolnite dvorano in s tem skupaj z nami pomagate ustvariti nepozaben dogodek. Mi vam obljubljamo, da bomo dali vse od sebe in predstavili žensko košarko v najboljši možni luči,” je še povedala Elvira Rošič Ključanin.

Zaključni turnir pokala članic:

Polfinale – sobota, 7. marec 2020
  • 15.30 – AKSON ILIRIJA : JASMIN SPORT LEDITA (par A)
  • 18.30 – TRIGLAV : CINKARNA CELJE (par B)
Finale – nedelja, 8. marec 2020
  • 17.00 – FINALE ZMAGOVALKE PARA A : ZMAGOVALKE PARA B

Vse o pokalu članic si lahko preberete na povezavi tukaj.

V nedeljo tudi zaključek Mini pokala deklet

Zadnji tekmi sezone bodo v Domžalah v nedeljo, 8. marca 2020, odigrala tudi dekleta v Mini pokalu. Ob 12.30 se bodo za tretje mesto pomerile košarkarice Vipave in Cinkarne Celje, ob 14. uri pa bo na sporedu finale med Krko in Janino. Letošnja sezona Mini pokala deklet je sedma po vrsti, v tekmovanju pa je sodelovalo 28 ekip.

Vse o mini pokalu deklet si lahko preberete na povezavi tukaj.

Karin Božič Zupančič; Foto: ŽKD Ledita

 

Tagi