Zaključni turnir Košarkarskega superšolarja: OŠ Domžale drugo mesto, OŠ Venclja Perka tretje mesto

V sredo 10. aprila 2013,  je v telovadnici OŠ Venclja Perka potekal zaključni turnir Košarkarskega superšolarja za starejše učence, na katerega sta se, prvič v zgodovini, uvrstili kar dve domžalski šoli, OŠ Domžale in OŠ Venclja Perka. Med najboljše štiri ekipe starejših učencev sta se, poleg obeh domžalskih šol, uvrstili še OŠ Simona Jenka iz Kranja in OŠ Vavta vas iz Novega mesta.

V polfinalnih obračunih so košarkarji OŠ Domžale premagali OŠ Vavta vas in se tako uvrstili v finale. Košarkarji OŠ Venclja Perka pa so izgubili z OŠ Simona Jenka, tako da so se nato borili z OŠ Vavta vas za tretje mesto, kar jim je na koncu tudi uspelo, saj so slavili z 47 : 46.

V velikem finalu sta se pomerili ekipi OŠ Domžale in OŠ Simona Jenka, le ti so na koncu s preobratom slavili končno zmago.

OŠ Domžale : OŠ Simona Jenka

                 61 : 67

  

Veliki finale sta odigrala OŠ Domžale in OŠ Simona Jenka.

Na zaključnem turnirju Košarksrskega superšolarja so bili izbrani tudi najboljši posamezniki in med njimi najdemo kar dva domžalska košarkarja.

Najboljša petorka:

  • Žiga Žepič (OŠ Simona Jenka)
  • Oskar Cvjetičanin (OŠ Simona Jenka)
  • Aljaž Bratec (OŠ Domžale)
  • Matic Juhant (OŠ Venclja Perka)
  • Matic Šiška (OŠ Vavta vas)

V najboljšo petorko sta bila izbrana Aljaž Bratec, OŠ Domžale (tretji z leve) in Matic Juhant, OŠ Venclja Perka (drugi z desne).

Najboljši strelec: Matic Šiška (OŠ Vavta vas) – 44 točk

Najboljši igralec: Žiga Žepič (OŠ Simona Jenka)

Čestitke OŠ Domžale za doseženo drugo mesto in OŠ Venclja Perka za doseženo tretje mesto. S svojim nastopom na zaključnem turnirju Košarkarskega superšolarja, so dokazali, da imamo v Domžalah odličen mladi košarkarski potencial.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi