Zaključne priprave članske reprezentance v Termah Olimia, v reprezentanci ponovno tudi Marjan Bolhar

Vodopivec: »Na svetovno prvenstvo po najmanj štiri odličja!«

Slovenska članska kickboxing reprezentanca je minuli vikend v svoji že tradicionalni pripravljalni bazi v Termah Olimia opravila še zadnje priprave pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki bo na sporedu že čez slaba dva tedna v Beogradu, so v izjavi za javnost zapisali v Kickboxing zvezi Slovenije.

»Naša dekleta in fantje so na pripravah izkazali odlično kondicijsko in tehnično pripravljenost, kar je rezultat strokovnega in kvalitetnega dela v naših klubih, vsekakor pa zagotovilo, da se lahko na svetovno prvenstvo podamo z veliko mero optimizma,« ocenjuje generalni sekretar Kickboxing zveze Slovenije, ki na bližajočem prvenstvu pričakuje osvojitev najmanj štirih odličij.

Najprej v Beograd, novembra pa še v Dublin
»V krovni mednarodni zvezi WAKO so se letos odločili nekoliko premešati ustaljen sistem delitve tekmovanja na tatami in ring discipline,« pojasnjujejo v KBZS. Tako se bodo našim tekmovalcem v disciplinah low-kick in K-1r, ki potekata v ringu, konec oktobra v Beogradu na parterju pridružili še reprezentanti v kick-lightu, medtem ko se bodo reprezentantom v point-fightingu in light-contactu konec novembra v irskem Dublinu pridružili še tekmovalci v klasični ring disciplini full-contact. V KBZS kljub tem spremembam pričakujejo, da bodo slovenski borci in borke krojili vrh na obeh prizoriščih letošnjega svetovnega prvenstva v kickboxingu.

Na fotografiji v borbeni akciji je članica KBV Domžale Petra Žejavac.

V reprezentanci ponovno tudi Marjan Bolhar
Med potniki v Beograd je letos tudi Marjan Bolhar. Izkušeni 38-letni Domžalčan je bil pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Turčiji že bronast. Pot do žlahtnejšega odličja mu je takrat preprečila poškodba križnih vezi, a je spričo odličnih predstav na prvenstvu kljub temu prejel prestižno nagrado za najboljšega borca v disciplini kick-light.

Zaradi poškodbe je bil primoran izpustiti tudi lansko evropsko prvenstvo v Mariboru. Letos se po dvojni operaciji križnih vezi in dolgotrajni strokovni rehabilitaciji vrača na seznam reprezentančnega selektorja Bojana Korošca, vendar ga tam tokrat najdemo v nižji kategoriji, do 74 kg, saj se je medtem v konkurenci do 79 kg že uveljavil lani v Mariboru bronast Jani Lorber.

»Rehabilitacija je bila res temeljita, zato tudi uspešna, same priprave pa so bile predvsem zelo delavne zaradi česar sem optimističen za naprej. Nastopa v novi kategoriji se kar veselim, saj prinaša nov izziv, v Beogradu pa si želim predvsem čistih borb, da ne bi prišlo do kakšnih nesreč s poškodbami,« o svojih pričakovanjih pravi domžalski ambasador športa Marjan Bolhar.

Slovenska beograjska odprava v kick-lightu bo, vsaj po imenih sodeč, ena močnejših. Poleg Lorberja in Bolharja bosta tam tudi Nina Gorišek, sicer bronasta iz zadnjega svetovnega prvenstva, in lani na evropskem prvenstvu v Mariboru srebrn Grega Rudolf.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kickboxing zveza Slovenije
Tagi