Zadnja jutranja telovadba s člani Šole zdravja

V četrtek, 23. 6. 2016 smo se še zadnjič odpravili na jutranjo telovadbo. Nadeli smo si oranžne majice in se zgodaj zjutraj odpravili za Kamniško Bistrico. Tokrat pa smo s seboj povabili še prijatelje Metulje iz enote Bistra.

Kot vedno so nas telovadci sprejeli z nasmehom na obrazu. Skupaj smo naredili velik krog in začeli s telovadnim pozdravom. Telovadci so nas ves čas telovadbe bodrili in spodbujali pri izvajanju različnih vaj, ki pa niso vse tako zelo enostavne. 

Na koncu telovadbe je sledil še Pozdrav soncu in pa njihova himna za lepši dan, ki mi že dobro poznamo in jo prepevamo tudi v vrtcu. Gre pa takole: »Vem, da danes bo srečen dan, to sem začutil že zjutraj, zagotovo danes bo srečen dan, tudi to se zgodi. Vedno zjutraj razgibam se, da Domžale zbudijo se, tisoč gibov, da nisi bolan, sonce, oj dober dan.«

Večkrat smo slišali, kako pomembno je gibanje za naše zdravje. V naši skupini smo se trudili, da smo se vsak dan razgibali pred zajtrkom, na željo otrok pa smo zapeli še himno in pozdravili sonce.

Pikapolonice smo se letos naučile nekaj zelo pomembnega in temu geslu bomo sledili še naprej: »SAMI LAHKO NAJVEČ NAREDIMO ZA SVOJE ZDRAVJE«!

Vzgojiteljici Katja Pogačnik, Janja Urankar in otroci iz enote Čebelica, skupine Pikapolonice.

Avtor: Katja Pogačnik, slike: Katja Pogačnik
Tagi