Za Radomljanke bo kmalu konec dopusta

Članice ŽNK Radomlje bodo pod vodstvom trenerja Milomirja Mandića pričele s pripravami na novo sezono v ponedeljek, 13. julija 2015.

Ekipa po nekaj več kot enomesečnem odmoru, v ponedeljek pričenja s pripravljalnim delom za sezono 2015/16, katere dokončna sestava in tekmovalni sistem še nista znana, pričela pa se bo s pokalno tekmo 15. avgusta 2015, teden dni kasneje pa s 1. krogom SŽNL.

Trener Milomir Mandić pred pričetkom priprav lahko za sezono 2015/16 že računa na 23 igralk, ki so stalnica naše članske ekipe, med njimi tudi Nina Predanič, ki se sicer podaja na študij v ZDA in ji želimo vse najlepše, med njimi pa so tudi štiri igralke lanske ekipe deklet U17, ki so v pretekli sezoni že okusile nastopanje za člansko ekipo. Prav tako se bodo članski ekipi priključevala tudi perspektivna dekleta ekipe U17, do pričetka prvenstva pa pričakujemo še kakšno okrepitev, ki bo ekipi prinesla tako željeno "dodano vrednost" in verjamemo, da se bodo naša dekleta ponovno borila za najvišja mesta v državi.

Abecedni seznam članskih igralk za sezono 2015/16:

Babić Andreja
Babić Katarina
Blažič Anja
Boh Monika
Breznik Teja
Čagran Staša
Čevnik Sonja (V)
Duščak Manca
 
Gadnik Katarina
Gerjol Polona
Jagarinec Katarina
Jereb Manca
Jereb Maruša
Komatar Tara (V)
Kralj Barbara
Murovec Urška
 
Predanič Nina
Prošek Marika
Rebolj Manja
Šarlah Kaja
Zalaznik Petra
Žejen Larissa
Zupan Irena
 

Ena ali dve ženski ligi?

Sestava in način tekmovanja za novo sezono sicer še ni potrjen, je pa znano, da se je v ligo do sedaj prijavilo deset ekip iz devetih klubov, medtem ko se na dolenjskem pri ŽNK Krka še odločajo o sodelovanju v SŽNL po enoletnem premoru, ko so njihove igralke nastopale za ŽNK Jevnica. V tekmovanje SŽNL za prihodnjo sezono se nista prijavili ekipi ŽNK Jevnica in ŽNK Slovenj Gradec, novinki v ligi pa sta ekipi ŽNK Olimpija Ljubljana in NK Krim.

Dokončna odločitev o sestavi SŽNL v novi sezoni (ena ali celo dve ligi), naj bi bila znana do 20.7.2015.
Spodaj si lahko ogledate predvidene ekipe za sestavo lig(e) SŽNL, v kolikor bi prišlo do vzpostavitve dveh lig, bi se v 1. SŽNL najverjetneje merile ekipe, ki so v pretekli sezoni v SŽNL zasedla mesta 1.-6., medtem, ko bi Ajdovščina in novonastale ekipe najverjetneje nastopale v 2. SŽNL.

Ekipe SŽNL 2015/16

1. ŽNK Pomurje Beltinci
2. ŽNK Rudar Škale
3. ŽNK Radomlje
4. ŽNK Maribor
5. ŽNK Ankaran Hrvatini
6. Velesovo
7. Ajdovščina
8. ŽNK Teleing P. Beltinci II
9. NK Krim
10.ŽNK Olimpija
11.ŽNK Krka (?)

Avtor: Uroš Juračič; Foto: ŽNK Radomlje
Tagi