Za najmlajše tekače bo navijala tudi uspešna slovenska atletinja

Najmlajše ljubitelje teka, ki so bodo v okviru 11. Veronikinega teka udeležili tekmovanja Ciciban teče, bo pred startom pozdravila uspešna slovenska atletinja Maruša Mišmaš, na cilju pa jih bo zabaval čarovnik Mare Čare. Kljub temu, da je v ospredju tekmovalnega dela tek na 10 kilometrsko razdaljo, organizatorji na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, vsako leto poudarjajo tudi otroški program. Tako se bodo to soboto, 12. oktobra, ob 9.30 kot prvi na progo podali šolarji, otroci iz vrtca pa bodo na vrsto prišli ob 13.30, ko bo potekal tek vrtcev Ciciban teče.

»Osrednji namen Veronikinega teka je promocija teka in redne rekreacije. Ker želimo k temu spodbuditi tudi najmlajše, vsako leto del programa namenimo tudi šolarjem in otrokom iz vrtca,« pojasnjuje Franci Kramar, vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik. »Vsako leto k sodelovanju pritegnemo tudi kakšnega od uspešnih slovenskih športnikov, saj so ravno ti največji promotorji športa.« Letos bo tako otroke za redno ukvarjanje z rekreacijo skušala spodbuditi zelo uspešna slovenska atletinja Maruša Mišmaš, ki na nedavnem svetovnem prvenstvu nastopila v finalu teka na 3000 metrov z zaprekami in na koncu zasedla 12. mesto. Po zaključenem teku bo pa otroke pocrkljal čarovnik Mare Čare.

»Posebnih prijav za tek najmlajših ni in k udeležbi je vabljen vsak, ne glede na starost in stopnjo pripravljenosti na tek,« še pojasnjuje Franci Kramar in dodaja: »Otrokom se lahko pridružijo tudi starši in tako tudi sami preizkusijo svojo tekaško formo na krajši razdalji. Na koncu vsakega teka je namreč zmagovalec vsak in tako bo tudi tu vsak otrok prejel posebno priznanje.«

Avtor: Samo Trtnik/ZTŠK Kamnik; Foto: Klemen Brumec/ZTŠK Kamnik

 

Tagi