Za Ligo za prvaka se bo treba še pošteno potruditi

V izenačenem obračunu med Sunsi in Rogaško, ki je eni od ekip na stežaj odprl vrata v Ligo Nova KBM za prvaka, so krajši konec potegnili domžalski košarkarji. Slednji so bili še dve minuti pred koncem na pragu pomembne zmage, a je gostom uspel preobrat in tako je zmaga (75:82) odšla v Rogaško Slatino.

O tem, kako izenačen je bil tokratni spopad Heliosa in Rogaške, sicer že 4. letos, govorita podatka, da je bila tekma 8-krat izenačena, ekipi pa sta se kar 11-krat zamenjali v vodstvu.

Prve tri četrtine bomo skorajda preskočili, saj se je tekma (z)lomila šele v zadnjih minutah. V prvi četrtini so bili boljši gostje, v drugi pa domači. Pri domačih je izstopal Đoko Šalić, nato še Miroslav Pašajlić in Jure Besedić, pri gostih pa sprva Sreten Knežević, v drugem delu igre pa se mu je napadalno pridružil še nekdanji barvar, Leon Šantelj. Ob polčasu je bilo 42:41 za Helios.

Rogaška je v zaključku 3. četrtine, po trojki Žana Kosiča in novih dveh točkah Šantlja, prišla do 56:60, a so Sunsi to izničili že v naslednjih treh minutah in po košu Blaža Mahkovica povedli s 65:60. Domžalčani te prednosti žal niso znali nadgraditi, so pa novo priložnost dobili dve minuti pred koncem. Takrat je Mahkovic zadel za 72:69, zaradi osebne in tehnične napake do pred kratkim našega člana, Urbana Durnika, pa so imeli Sunsi še dodatna dva prosta meta. Žal sta bila Mahkovic in Pašajlić nenatančna, na drugi strani pa sta Mirza Sarajlija in Siniša Bilić poskrbela, da so gostje v zadnjo minuto vstopili s prednostjo treh točk. Končnico je za goste odlično odigral Marko Pajić; ta je v zadnji minuti prispeval šest od osmih točk Rogaške, ki je prišla do zmage s 75:82.

Miroslav Pašajlić je tekmo končal pri 18 točkah, 14 jih je dodal Blaž Mahkovic, še dve manj pa Jure Besedič. Slednji je k temu izkupičku dodal še 7 skokov. Prvi strelec gostov je bil Mirza Sarajlija s 15 točkami, v statistiko pa je vpisal še 8 podaj.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke Rogaški za zmago. Za nami je čvrsta tekma, polna preobratov. Potegnili smo krajšo po lastni krivdi. Nismo bili zbrani pri prostih metih, ko je bilo to najbolj potrebno. Ostajata nam dve tekmi in vse je še v naših rokah.”

V sredo Domžalčane čaka gostovanje pri Sutjeski Ligi ABA 2, v soboto pa, v verjetno že odločilni tekmi za morebitno uvrstitev v Ligo za prvaka, gostujejo v Laškem pri Zlatorogu.

Liga Nova KBM, 16. kolo (Domžale, 3. 2. 2019)

Helios Suns – Rogaška 75:82 (22:26, 20:15, 14:19, 19:22)

Helios Suns: Pašajlić 18, Gajić 2, Fon 4, Bratec 4, Oman 6, Maček, Močnik 7 (8 podaj), Jogan, Mahkovic 14, Besedić 12 (7 skokov), Strel, Šalić 8 (7 skokov)
Rogaška: Kosič 9, Davis 8, Fistrič, Mijović 5 (6 skokov), Šantelj 12 (6 skokov), Bilić 5 (7 skokov), Pajić 12 (7 skokov), Sarajlija 15 (8 podaj), Knežević 4, Durnik 10 (5 skokov), Vašl 2

Avtor: KK Helios Suns; Foto: KK Helios Suns

 

Tagi