Za dekleti odlični nastopi na finalu zimskih lig!

V nedeljo, 3.2.2013 se je v velenjski Rdeči dvorani odvijal celodnevni spektakel ženskega nogometa, kjer so imeli gledalci, starši, navijači in trenerji marsikaj videti, saj so dekleta dokazala, da se ženski nogomet v Sloveniji vse bolj razvija.

Na finalnem turnirju si je bilo vse od 9. pa do 19. ure moč ogledati 16 zanimivih srečanj v katerih so se merila dekleta ekip U12, U14, U17 in Članic. ŽNK Pomurje je nadaljevalo z odličnimi rezultati, vendarle pa je bilo letos tudi zanje že težje kot preteklo leto, o čemer pričajo tudi rezultati. Med finalistkami smo imeli tudi mi kar tri ekipe in sicer v kategorijah DU14, DU17 in Članicah.

Po odigranih srečanjih v kategoriji DU12, kjer je po tesnem finalu pred ekipo Ptuja slavilo Pomurje in v tekmi za tretje mesto Krim pred Jevnico, so bila na vrsti dekleta U14.

Radomljanke je za uvod čakala prva Ekipa vzhodnega dela – ŽNK Pomurje. Dekleta so pokazala pravo mero borbenosti, a so bile izkušenejše in predvsem fizično močnejše pomurke boljše s končnim rezultatom 5:1. V obračunu za tretje mesto so se radomljanke pomerile z drugo ekipo Pomurja, a jim je prvo srečanje pobralo veliko moči (tekma za 3. mesto se je igrala takoj po polfinalni) in tudi z nekaj smole so morala naša dekleta priznati poraz s 3:1. V finalnem obračunu je Pomurje nadigralo NK Krim in srečanje pripeljalo k koncu s (pre)visokim rezultatom 9:0, ter tako potrdilo primat v kategoriji deklet do 14 let.

Veliko zanimivejše pa se je začelo pri dekletih U17. Favoriziranim domačinkam ŽNK Rudar Škale, so se ob bok v polfinalu postavile prav radomljanke in z odlično predstavo ter fanatično borbenostjo na obeh straneh (v vratih je blestela radomeljska vratarka Simona Bračun Rok), se je srečanje končalo z rezultatom 1:1, kar je pomenilo da bodo o zmagovalcu odločale 6-metrovke. Po dveh strelih so radomljanke vodile za gol, pri domačih pa se je "poškodovala" domača vratarka, katero je nadomestila igralka in uspela najprej obraniti (po mnenju sodnika žoga ni prešla golove črte) strel, nato pa so radomljanke še enkrat zgrešile in domačinke so se tako lahko veselile nastopa v finalu. Naša dekleta so bila po polfinalnem porazu izjemno razočarana, kar se je poznalo tudi v tekmi za tretje mesto, katero so gladko izgubile z ŽNK Maribor in osvojile končno četrto mesto, medtem ko so bile v finalnem obračunu domačinke boljše še od Velesovega.

Za konec pa so na parket Rdeče dvorani stopile še članice. V polfinalu so se radomljanke pomerile z ŽNK Maribor in hitro povedle. Štajerke so še v prvem delu uspele izenačiti, vse niti igre pa so imele radomljanke v svojih nogah. V drugem delu so radomljanke še pritisnile na plin in dosegle zadetek, katerega pa je sodnik po lastni napaki razveljavil, za nameček pa so radomljanke iz protinapada le-tega še prejele. Vendarle se naša dekleta niso predala, a jim do konca rezultata žal ni uspelo izenačiti, kar je pomenilo borbo za tretje mesto z ŽNK Jevnica. V tekmi za tretje mesto so radomljanke povsem dominirale in srečanje rutinrano pripeljale do konca z zmago 3:1. Omeniti velja še, da je Polona Gerjol v svojem debiju za našo člansko ekipo dosegla zadetek, za kar ji iskreno čestitamo.

Fotografije s tekmovanja (avtor fotografij: Rok Zore):
Fotogalerija DU14
Fotogalerija DU17
Fotogalerija ČLANICE

V finalnem obračunu med Pomurjem in Mariborom smo z izjemo zadnjih nekaj minut spremljali enosmerni promet proti vratom Maribora. Srečanje se je končalo z zmago Pomurja 4:2 in tako so Pomurke uspele obraniti tudi naslov v članski kategoriji.

Radomljanke so se po napornem dnevu domov vrnile z dvema četrtima mestom (DU14 in DU17) ter tretjim mestom (Članice), kar je za prvo leto delovanja našega kluba izjemen uspeh in verjamemo, da bomo v prihodnjem letu najmanj ponovili če ne celo presegli rezultate letošnje sezone. Čestitke vsem dekletom in trenerkam, trenerjem za izjemne rezultate, ki so vsekakor odraz kvalitetnega dela na treningih.

Čestitke tudi vsem ostalim dekletom in trenerjem za odlične predstave, organizatorjem za odlično organizacijo ter seveda staršem in navijačem za izjemno podporo dekletom skozi celotno tekmovanje – na tribunah se jih je zbralo veliko število.

Po končani zimski ligi se bo tekmovanje čez dober mesec dni ponovno preselilo na zelenice, in že se veselimo novih srečanj in novih dokazovanj naših deklet!

Rezultati finalnega turnirja Zimske ženske lige, 3.2.2013

U12:
Krim – ŽNK MSM Ptuj 0:3 (0:1)
ŽNK Teleing Beltinci – ŽNK Jevnica 6:0 (4:0)
ŽNK Jevnica – Krim 0:1 (0:1)
ŽNK MSM Ptuj – ŽNK Teleing Beltinci 1:2 (1:0)

Končni vrstni red:
1. ŽNK Teleing Beltinci, 2. ŽNK MSM Ptuj, 3. Krim, 4. ŽNK Jevnica

U14:
Krim A – ŽNK Teleing Pomurje 4:1 (0:0)
ŽNK Teleing Beltinci – ŽNK Radomlje rumene 6:1 (5:1)
ŽNK Radomlje rumene : ŽNK Teleing Pomurje 1:3 (1:2)
Krim A – ŽNK Teleing Beltinci 0:9 (0:9)

Končni vrstni red:
1. ŽNK Teleing Beltinci, 2. Krim, 3. ŽNK Teleing Pomurje, 4. ŽNK Radomlje rumene

U17:
Velesovo A – ŽNK Maribor 3:0 (2:0)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Radomlje modre 5:3 (1:1)
ŽNK Maribor – ŽNK Radomlje modre 2:1
Velesovo A – ŽNK Rudar Škale 2:3 (0:1)

Končni vrstni red:
1. ŽNK Rudar Škale, 2. Velesovo A, 3. ŽNK Maribor, 4. ŽNK Radomlje modre

Članice:
ŽNK Radomlje rumene – ŽNK Maribor 1:2 (1:1)
ŽNK Teleing Beltinci – ŽNK Jevnica 7:3 (2:2)
ŽNK Radomlje rumene – ŽNK Jevnica 3:1 (2:0)
ŽNK Maribor – ŽNK Teleing Beltinci 2:4 (0:2)

Končni vrstni red:
1. ŽNK Teleing Beltinci, 2. ŽNK Maribor, 3. Radomlje rumene, 4. ŽNK Jevnica.

Avtor: Uroš Juračič, Foto: Rok Zore (ŽNK Radomlje)

Tagi