Z zmago na vrh lestvice

Radomljani so v soboto odigrali tekmo 5. kroga 2. SNL v Tolminu, kjer so odigrali tekmo proti tamkajšnji ekipi TKK Tolmin. Gledalci so videli pravo moško tekmo z redkimi priložnostmi. Kljub igralcu manj so si Radomljani z goloma Jakovljevića in Barukčiča priborili zmago z 0-2, s katero so ob tekmi več skočili na vrh lestvice.

Nogometaši TKK Tolmina in Kalcer Radomelj so tekmo začeli previdno, uvodne četrt ure pa je minilo v igri med obema kazenskima prostoroma. Pri domačih je bil najbolj dejaven Dejan Sokanović, ki je kar nekajkrat preizkusil svoj strel, a je bil nenatančen, nekajkrat pa je streljal v vratarja Andrića. Nenatančen je bil v 15. minuti, ko je po levi strani prodrl v kazenski prostor in streljal v stransko mrežo, v 33. minuti pa je ob podobnem prodoru žogo z vrha kazenskega prostora poslal v Andrića. Radomljani so imeli najlepšo priložnost drugega polčasa v 20. minuti, ko je Zorc iz kota na levi strani poslal predložek proti oddaljeni vratnici, kjer je Jazbec z glavo žogo poslal malce čez gol.

V drugem polčasu sta ekipi prikazali še več igre "na telo". Po šestih minutah igre je iz obrata s 17 metrov lepo streljal Zorc, a je bil nenatančen. Eden ključnih trenutkov tekme se je zgodil v 59. minuti, ko je Jazbec prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho. Namesto Avblja je vstopil branilec Zupanc, Radomljani pa so kljub izključitvi še naprej bolj ali manj nadzorovali potek igre.

Le šest minut po izključitvi so Radomljani prišli do vodstva. Gajič je izvrstno ukradel žogo domačemu branilcu na desni strani na dvajsetih metrih in s podajo zaposlil Jakovljevića, ki je pritekel po drugi strani, slednji pa je s šestih metrov žogo poslal za hrbet Deronje. Dve minuti kasneje je Jakovljević zopet poskusil s strelom, tokrat je po globokem predložku Stoiljkovića poskusil srečo s 25 metrov z leve strani, a je bil tolminski vratar na mestu. Zadnjih deset minut so domači krenili na vse ali nič. V 82. in 85. minuti je dvakrat poskusil Sokanović, a se je obakrat izvrstno izkazal Andrić.

Barukčič je izid tekme postavil v 89. minuti s 15 metrov. Z leve strani je v sredino podal Jakovljević, do strela je prišel Gajič, kateremu pa je eden od domačih igralcev blokiral strel. Žoga je našla pot do kapetana Radomljanov, ki je še tretjič v drugoligaški sezoni zatresel mrežo nasprotnikov. Velja pa še omeniti poskus Kucalovića v sodniškem dodatku, ko je streljal z 20 metrov, rahlo z desne strani, z obrambo pa se je še enkrat več izkazal Andrić, ki je žogo odbil v vratnico, od nje pa je žoga končala v kotu.

2. SNL, 5. krog:
TKK Tolmin – Kalcer Radomlje 0:2 (0:0)
Gledalcev: 250
Strelca: Jakovljević 65., Barukčič 89.
Opominjani: Sokanović, Kanalec, Rojc; Jazbec.
Izključitev: Jazbec 59. (drugi rumeni karton).
Sodniki: Nejc Kajtazović (glavni sodnik), Gorazd Prelog, Uroš Beton (pomočnika).
Delegat: Bogdan Komel.

TKK Tolmin: Deronja, Šuligoj, Slavec, Zornik, Ogrič, B. Kavčič (Rakušček 79.), Rojc, Kanalec, Kucalović (K), Sokanović, Kadrija (Osuji 68.). Na klopi: Bratuž, Šturm, Mrak, P. Kavčič, Perše. Trener: David Kanalec.
Kalcer Radomlje: Andrić, Jazbec, Hlede, Lidjan, Rems, Barukčič (K), Avbelj (Zupanc 62.), Jakovljević, Gajič, Zorc (Primc 86.), Stoiljković (Grvala 79.). Na klopi: Ivačič, Iglič, Šipek, Ajdinović. Trener: Dejan Djuranović.

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: Rok Zore
Tagi