Z odlično tretjo četrtino Helios Sunsi do zmage nad češko Sluneto

Po visoki zmagi v Gradcu med tednom, so želeli Helios Sunsi nadaljevati z dobrimi rezultati v pokalu Helios Alpe Adria tudi pred domačimi navijači. Potem ko po prvem polčasu ni kazalo najbolje, so Domžalčani vseeno prišli do preobrata in Sluneto ugnali s 85:78.

Začelo se je dobro za Domžalčani, ki so v šesti minuti povedli s 13:7, a bili takrat že v težavah zaradi dveh hitrih osebnih napak prvega centra Jureta Besedića, ki ga je na parketu zamenjal 17-letni Adrian Jogan. Gostje s Češke so v pravi ritem prišli sredi druge četrtine z delnim izidom 11:0; brez težav so prihajali do odprtih metov in v tem drugem delu igre zadeli tudi štiri mete izza črte 6,75m. Ob polčasu so, to moramo priznati, zasluženo vodili s 44:37.

Sluneta je na začetku drugega polčasa hitro skočila že na +12, 49:37, potem pa so domači prešli v consko obrambo, prisilili goste v nekaj napadalnih napak in z lepo serijo 18:2 povedli s 55:51. V zadnjih desetih minutah smo imeli na parketu, ter tudi ob, kar nekaj nervoznih trenutkov; Sluneta je na vse načine želela še enkrat obrniti rezultat, a z dvema razpoloženima Juretoma, Besedićem ter Pelkom, in prispevkom Jake Brodnika, je zmaga s 85:78 ostala v Domžalah.

Za domače je Jure Besedić dosegel 28 točk in temu dodal še 5 skokov, Jure Pelko pa je tekmo končal s 24 točkami in 5 podajami. Prvi strelec gostov je bil Joshua Treadwell s 16 točkami.

Jure Besedić.

Jure Pelko, Helios Suns: "Bila je težka, naporna tekma! Vmes so povedli že za 12 točk, zato smo morali pokazati naš pravi karakter. Na koncu smo odigrali dobro tekmo, tudi brez Mahkovica, ki nam v tej ekipi ogromno pomeni, mladi so dali svoj doprinos in mislim, da smo zasluženo slavili."

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: "Najprej bi čestital fantom za borbenost in seveda zmago. Čeprav smo že močno zaostajali, nismo nehali igrati. Nekaj težav smo imeli s hitrimi osebnimi napakami Besedića, potem nas je presekala še poškodba Močnika, a je tokrat mladi Klavžar odlično odvodil tekmo na položaju ena, tako da ni bilo problema. Tekmo je tokrat obrnila naša sprememba obrambe, ko smo prišli nazaj v vodstvo in nato tekmo mirno pripeljali do konca. Čim hitreje moram rešiti manjko na položaju centra, in ko se vrne še Mahkovic, bo to spet druga zgodba."

Joshua Treadwell, Sluneta: "Odigrali smo dober prvi polčas, zelo kolektivno, iskali smo odprte strelce in pravočasne ekstra podaje, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Potem pa smo v tretji četrti povsem zastali. Poskusili smo se adaptirati na njihovo spremembo obrambe, ampak kar ni šlo. Nekatere dobiš, nekatere ne, tokrat nam je na koncu malo zmanjkalo."

Antonin Pištecky, trener Slunete: "Najprej čestitke domačim za zmago. Za nas je bila to zelo težka tekma, potem ko smo tesno izgubili v Gradcu, Domžalčani pa so tam slavili za 40 točk. Fante smo morali prepričati, da ti rezultati ne pomenijo nič, če se borimo od prve minute dalje. Prvi polčas je bil odličen, potem pa so nam domači s cono v tretji četrtini zaustavili ritem. Med polčasom smo se pogovarjali, da bodo verjetno menjali obrambo, ampak smo kljub temu napravili nekaj nespametnih potez v napadu, nismo zadeli odprtih metov in to je bilo na koncu tudi odločilno."

Helios Suns.

Domžalčane zdaj čaka skok nazaj na domačo sceno. Najprej se bodo v četrtek, 30.11., v legendarni Hali Tivoli, v prvi tekmi 4. kroga Pokala Spar, pomerili z Ilirijo, nato pa v soboto, 2.12., v 8. kolu Lige Nova KBM, odhajajo še v goste k Šenčurju.

Helios Alpe Adria Cup, 3. kolo (Domžale, 25.11.2017)

Helios Suns – Sluneta Usti nad Labem (ČEŠ) 85:75 (20:18, 17:26, 25:11, 23:23)

Helios Suns: Brodnik 19 (5 skokov), Rojc 1, Pelko 24 (5 podaj), Jogan, Oman 6 (9 skokov), Močnik 2, Klavžar 5 (7 podaj), Besedić 28, Shashkov, Strel
Sluneta: Singletary 10 (5 skokov, 5 podaj), Treadwell 16, Robinson 5 (5 podaj), Sotnar, Šmid 11 (5 skokov), Šteffel 4 (5 skokov), Dolansky, Wolfram, Svejcar 7, Ružička, Votroubek 11, Pecka 14

Avtor: KK Helios Suns; Foto: Gašper Papež
Tagi